Utlevering av hurtigtester i Hvaler kommune

Innhold

Vi må derfor inntil videre rasjonere på utdeling av hurtigtester, og begrense antall vi deler ut til maks tre tester per person.

Muligheten for å teste seg ut av smittekarantene for husstandsmedlemmer øker presset på beholdningen av hurtigtester i kommunen.

Regjeringen har bestemt at smittekarantene på 10 døgn nå kan erstattes med daglig testing også for husstandsmedlemmer og tilsvarende nære. Vanlige nærkontakter anbefales fremdeles test på dag 3 og 5 etter smitteeksponeringen.

En konsekvens av endringen er at vi får en kraftig økning i behovet for hurtigtester til nærkontakter.

-Vi har allerede opplevd at etterspørselen etter hurtigtester tidvis er større enn det vi kan tilby i Hvaler kommune. Med den siste forskriftsendringen fra regjeringen, kombinert med kraftig økning i antall smittetilfeller, øker presset ytterligere. Vi må derfor inntil videre rasjonere på utdeling av hurtigtester, og begrense antall vi deler ut til maks tre tester per person, sier kommuneoverlege Lise Wangberg Storhaug.

Utdeling av hurtigtester blir nå som følger:
1. De som har symptomer på korona får én test.
2. De som defineres som øvrige nærkontakter av et smittetilfelle får to tester. Les definisjon her
3. Husstandsmedlemmer og tilsvarende nære av et smittetilfelle får tre tester Les definisjon her.

Les mer om tiltak og karantenebestemmelser her.