Totalforbud mot bruk av åpen ild opprettholdes

Innhold

Totalforbudet mot bruk av åpen ild i skog, utmark og ved sjøen opprettholdes i Fredrikstad og på Hvaler

Med begrunnelse i stor skogbrannfare og den langvarige tørkeperioden vi har for øyeblikket, opprettholder brannsjefen i Fredrikstad og Hvaler totalforbudet mot bruk av åpen ild i skog, utmark og ved sjøen. Forbudet inkluderer bruk av alle typer grill- eller kokeanretninger og utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. Forbudet gjelder også på tilrettelagte grillplasser.

Værprognosene tilsier at det flotte sommerværet de nærmeste ukene vil vedvare. Brannvesenet vil selvsagt følge med på værprognosene gjennom hele sommeren, men det er viktig å understreke at det må komme mye nedbør over større områder før vedtaket om totalforbud kan oppheves.

Grilling hjemme

Vi får en del spørsmål om grilling hjemme og på hytta. Folk kan grille hjemme, på hytta og i båtene, men man må i denne sammenheng utvise ekstra stor aktsomhet. Grilling på terrasse og veranda er å foretrekke. Gassgrill er i denne sammenheng tryggere enn kullgrill.

Erstatningsansvar og straffeansvar
Skader oppstått som følge av bruk av alle typer ild eller annen aktivitet som fører til brann kan medføre erstatningsansvar og straffeansvar.

En takk til befolkningen i Fredrikstad og Hvaler kommune

Befolkningen på Hvaler og i Fredrikstad har så langt vært lojale mot vedtaket, noe vi i brannvesenet er veldig takknemlige for. Det har kun vært enkelthendelser som vi har fått melding om, og disse har vært lette å stanse. En stor takk rettes derfor til alle. Nyt sommeren og den flotte skjærgården vi omgås med, men hjelp oss til å unngå skog – og gressbranner ved å være ekstra forsiktige og oppmerksomme i sommer.