Skal du eller din bedrift på restaurant?

27.8.2020 kl. 13.00: Hvaler kommune er svært takknemlige for at serveringsbransjen har bidratt til å holde smittetallene lave på Hvaler i sommer.

Serveringsbransjen på Hvaler har vært flinke til å legge til rette for godt smittevern, og til å følge opp at besøkende følger de nasjonale smittevernrådene i sommer. Samtidig får kommunen nå tilbakemelding fra restaurantbransjen om at det er fort gjort å glemme at retningslinjene for smittevern gjelder fortsatt og med all sannsynlighet også vil gjelde utover høsten og inn i julebordsesongen.

Vi vil derfor minne om smittevernreglene og be alle gjester om å vise forståelse for dette, og å respektere serveringsstedenes retningslinjer.

Vi minner spesielt om at det skal være 1 meter mellom hver gjest som ikke er i samme husstand.

Her er de viktigste smittevernreglene:

• Syke skal holde seg hjemme.
  • Restaurantgjester oppfordres til god håndhygiene.
  • Restaurantgjester må ikke stå tett samlet i lokalet, men skal sitte ved bord.
  • All alkoholholdig drikke serveres og drikkes ved bordene.
  • Det er ikke tillatt å servere alkohol etter kl 24. Etter dette har gjestene 30 minutter på seg til å drikke opp.
  • Antall gjester rundt et bord må ikke være flere enn at serveringsstedet klarer å overholde smitteverntiltak, maksimalt 20 personer i en gruppe
  • Restaurantgjester som ikke tilhører samme husstand/familiegruppe skal holde 1 meters avstand.
Sist endret: 27.08.2020