Serveringsbransjen på Hvaler har vært flinke til å legge til rette for godt smittevern, og til å følge opp at besøkende følger de nasjonale smittevernrådene i sommer. Samtidig får kommunen nå tilbakemelding fra restaurantbransjen om at det er fort gjort å glemme at retningslinjene for smittevern gjelder fortsatt og med all sannsynlighet også vil gjelde utover høsten og inn i julebordsesongen.
Vi vil derfor minne om smittevernreglene og be alle gjester om å vise forståelse for dette, og å respektere serveringsstedenes retningslinjer.
Vi minner spesielt om at det skal være 1 meter mellom hver gjest som ikke er i samme husstand.
Her er de viktigste smittevernreglene:
- Syke skal holde seg hjemme.
- Restaurantgjester oppfordres til god håndhygiene.
- Restaurantgjester må ikke stå tett samlet i lokalet, men skal sitte ved bord.
- All alkoholholdig drikke serveres og drikkes ved bordene.
- Det er ikke tillatt å servere alkohol etter kl 24. Etter dette har gjestene 30 minutter på seg til å drikke opp.
- Antall gjester rundt et bord må ikke være flere enn at serveringsstedet klarer å overholde smitteverntiltak, maksimalt 20 personer i en gruppe
- Restaurantgjester som ikke tilhører samme husstand/familiegruppe skal holde 1 meters avstand.
Sist endret: 27.08.2020