Har du spørsmål om koronasmitte?

Fredrikstad og Hvaler legevakt øker kapasiteten for å gjøre tester og svare på spørsmål om koronasmitte.
Andre saker fra kommunen om koronaviruset:

Fastleger i Fredrikstad kommune skal ikke lenger gjøre tester for korona. Dette gjøres etter timeavtale på legevakten, der det er egen inngang. Ikke kom på legevakten uten å ta kontakt på forhånd (det er alltid syke mennesker med nedsatt immunforsvaret på venterommet).

Sjekk først om du er i risikogruppen for smitte: Reisende fra områder med pågående spredning (sjekk her) skal ringe legevakta dersom de får feber eller symptomer fra luftveiene de første 14 dagene etter hjemkomst. Syke skal isolere seg hjemme eller, ved behov, i sykehus.

Ta kontakt med fastlege eller legevakt (telefon 116 117) dersom

• Du har vært i områder med vedvarende spredning og utvikler symptomer som hoste, kortpustethet eller feber i løpet av 14 dager etter hjemkomst.
  • Du i løpet av de siste 14 dagene hatt nærkontakt med en person med bekreftet smitte av viruset.

Helsemyndighetene har åpnet en egen informasjonstelefon. Hvis du ikke finner svar på fhi.no, kan du ringe 815 55 015.

Legevakten gir ikke ut sykmelding i forbindelse med koronavirus. Dette kan gjøres ved å kontakte fastlegen på telefon.

Sist endret: 28.02.2020