Ny prognose for vaksinedoser til Hvaler i sommer

Innhold

Norge mottar færre vaksinedoser enn antatt de nærmeste ukene. FHI justerer derfor antall doser ut til kommune.

Hvaler kommune mottar vaksinedoser etter fordeling fra Folkehelseinstituttet.

I tilknytning til vaksineringen i sommer har vi nå fått informasjon om at fordelingen av vaksinedoser justeres.

Dette har sammenheng med endring i antall doser til Norge, som igjen påvirker FHI’s fordeling til kommunene.

Hvaler forventer fortsatt å kunne tilby vaksine til sine innbyggere innen uke 31, men fordelingen av doser pr uke endres. Hvaler vil få færre doser i uke 27 og 28 og flere doser i uke 29, 30 og 31.

Det vil innebære at ett antall innbyggere i Hvaler ikke vil kunne få vaksine til oppsatt time.

Innbyggerne dette gjelder vil bli kontaktet og få tilbud om ny time.

FHI vil de neste ukene oppdatere sine prognoser forløpende. Det er derfor en mulighet for at fremdriften vil kunne justeres ukentlig.

Vi beklager det inntrufne, og ber om forståelse for at dette er utløst av forhold som vi ikke rår over.