Informasjon om overnatting i båt og bruk av gjestehavner i kommunen

20.3.2020 kl. 15.30: Hvaler kommune oppfordrer til å ikke besøke kommunen med båt i tiden fremover.

I går vedtok Helse- og omsorgsdepartementet å forby overnattinger på fritidseiendommer i andre kommuner enn der man er folkeregistrert. Bakgrunnen for forbudet er blant annet knyttet til kapasiteten til kommunenes helse- og omsorgstjenester, samt å begrense risikoen for smittespredning.

Overnatting i båt og bruk av gjestehavner er ikke omfattet av dette forbudet. Hensynene bak forbudet mot overnatting på fritidseiendom gjør seg imidlertid også gjeldende ved bruk av båt og overnatting i båt. Kommunen oppfordrer derfor alle sterkt til å unngå å besøke kommunen med båt i tiden fremover. Vi oppfordrer også alle gjestehavner i kommunen som tilbyr døgnovernatting til å innstille slik virksomhet inntil videre.

Sist endret: 20.03.2020