Informasjon om de ulike SMS-varslingene vi benytter i Hvaler kommune

27.4.2020 kl. 9.30: Vi får en del henvendelser om våre SMS-varslinger og hvordan dette fungerer. Her er en beskrivelse av hvordan de ulike varslingssystemene fungerer.

Hvaler kommune har 2 forskjellige varslingssystemer til viktige/kritiske meldinger:

• Adressebasert varslingstjeneste. Denne sender til alle som har adresse eller eiendom på Hvaler. Brukes oftest for å varsle arbeid på vann og avløp.
  • Lokasjonsbasert varslingstjeneste. Denne sender til alle mobiltelefoner som er innenfor telemastene som står på Hvaler. Kommune ser ikke hvem som er her, men bare hvor mange.

I de siste ukene har vi valgt å benytte oss mer av den lokasjonsbaserte varslingen enn vanlig. Vi setter blant annet opp meldinger som blir sendt til mottakere i vårt geografiske område i lengre tidsperioder. Systemet vet hvilke abonnementer som allerede har fått meldingen og sender ikke ut flere meldinger til samme abonnement.

Mobiltelefoner velger automatisk den/de basestasjonene/telemastene som til enhver tid gir best signal eller kapasitet. Hvilken basestasjon din mobiltelefon kobler seg til kan ikke styres av verken deg eller andre. Vi er klar over at mange også utenfor Hvaler kommune får disse meldingene, men vi tenker at det er bedre med en melding for mye enn en for lite i den situasjonen vi er i nå.

Vi beklager hvis våre meldinger «lekker» til deg eller repeteres. Vi presiserer at Hvaler kommune ikke har noen overvåking av mobilabonnenter, vi vet derfor ikke hvem som mottar meldingene våre.

Sist endret: 27.04.2020