Hvordan unngå unødvendig lang saksbehandlingstid

Innhold

Det mangler ofte dokumentasjon i byggesaker og dette fører til at saksbehandlingen tar lenger tid enn nødvendig. Når du skal søke byggetillatelse er det derfor greit å forsikre seg om at alt er med.

Hvis du ønsker at behandlingstiden  for din byggesøknad skal gå så raskt som mulig,  må søknaden inneholde all informasjon som er nødvendig for å behandle søknaden din. Dersom søknaden mangler noe av denne informasjonen vil saksbehandlingen ta lenger tid.

Den lovbestemte saksbehandlingsfristen for vanlige byggesaker er 3 eller 12 uker, avhengig av hvor mye som  må vurderes av kommunen. Saksbehandlingstiden vil bli stilt i bero til du har ettersendt det som mangler.

Hvis du går med planer om å bygge, er det derfor viktig å sørge for at all informasjon kommunen trenger for å behandle søknaden din er med. Lurer du på hva søknaden skal inneholde, finner du en oversikt over dette på byggesak sin hjemmeside.