Hvaler kommune vant «Årets SmartBy 2020»

18.2.2021 kl. 14.30: Siden 2015 har Hvaler kommune jobbet med smartby-prosjektet «Smart Vann Hvaler». Så langt i 2021 har prosjektet allerede rukket å bli anerkjent i to uavhengige kåringer.

Smart Vann Hvaler er Norges, og kanskje Europas, første smarte nett for vann, digitalisert i fullskala. Prosjektet startet allerede i 2014 og er et samarbeid mellom Hvaler kommune, Smart Innovation Norway, Smart Energi/FEAS, Kamstrup, Energea, COWI og eSmart Systems.

Smart Vann Hvaler var én av tre nominerte smartby-løsninger i finalen av Årets SmartBy 2020, som ble arrangert digitalt i regi av Dataforeningen – og stakk like godt av med førsteplassen!

Enhetsleder Jan R. Aspheim er prosjekteier i Hvaler kommune, og uttaler følgende i sakens anledning:

– Det er kjempehyggelig og en viktig anerkjennelse av det arbeidet og den entusiasmen de ansatte i vann og avløp har og har hatt i arbeidet med Smart Vann Hvaler. Her har alle vært med, fra driftsoperatørene og til forvaltningen. Jeg er enormt stolt av dem. Det er samtidig en anerkjennelse av politikerne som har trodd på og støttet oss i prosjektet, avslutter Aspheim.

Som om ikke det skulle være nok, har Smart Vann Hvaler i tillegg blitt utvalgt blant de beste smartby-prosjektene i Norge i enda en kåring. På oppdrag fra DOGA har nemlig Norconsult kartlagt prosjekter fra hele landet som illustrerer de åtte prinsippene i smartby-veikartet – til inspirasjon og læring for andre som ønsker å komme i gang med lignende arbeid.

Dette resulterte i en samling på 16 prosjekter innen smart og bærekraftig by- og stedsutvikling i både små og store kommuner. Smart Vann Hvaler ble valgt ut som eksempelprosjekt under prinsipp nummer 8: «Begynn lokalt, tenk globalt».

Les mer om prosjektet og prisene på Smart Innovation Norway sin nettside.

Hvaler kommune gratulerer de ansatte i Teknisk enhet / VA med prisene!

Sist endret: 18.02.2021