Hvaler kommune oppretter «Næringsfond» og «Støtteordning for festivaler og arrangementer»

Bo Kaspers Orkester på Hvaler Gjestgiveri sommeren 2016.
Hvaler kommunestyre vedtok den 21. mars å følge opp kommunens næringsplan med søkbare midler til næringsutvikling. Næringsplanen har som hovedmålsetting å tilrettelegge for en bærekraftig vekst i lokale arbeidsplasser gjennom eksisterende og nye bedrifter på Hvaler.

Det opprettes derfor et næringsfond på kr. 500.000 og en støtteordning for festivaler og arrangementer på kr. 300.000.

Begge ordninger vil får retningslinjer/søknadskriterier som behandles av formannskapet i møte den 25. april.

Informasjon om retningslinjer/søknadskriterier og søknadsfrist for næringsfondet og støtteordningen for festivaler og arrangementer forventes å bli publisert på kommunens nettside i mai måned.

I samme møte vedtok også kommunestyret å sette av inntil kr. 150.000 til en strategiprosess for besøk- og opplevelsesnæringen, samt inntil kr. 200.000 til skilting og annen tilrettelegging for innbyggere og besøkende. Det ble også bevilget kr. 50.000 for markering av 10-års jubileet til Ytre Hvaler Nasjonalpark.

Sist endret: 02.04.2019