Hvaler kommune har planen klar for vaksinering

21.12.2020 kl. 10.30: Vi er blitt forespeilet levering av et antall vaksiner til Hvaler allerede i romjulen. Planene for vaksinering er klare.

Kommunene skal tilby vaksine til personer som bor eller oppholder seg i kommunen. Hvaler kommune sendte fredag inn tiltaksplaner for vaksinering mot covid-19 til Fylkesmannen og Folkehelseinstituttet. Det betyr at kommunen er klar til å starte vaksinering når vaksinen ankommer. Kommunens planer er dynamiske og kan derfor endres ved behov.

Hvaler kommune følger myndighetenes kriterier for tildeling. Nå i romjulen er det derfor beboere ved sykehjemmet på Dypedal som vil få tilbud om vaksine.

Dersom antall mottatte vaksiner overskrider behovet på sykehjemmet, kan det også bli aktuelt å tilby vaksine til brukere av hjemmetjenesten i kommunen. I så fall vil hjemmetjenesten kontakte deg.

I neste fase involveres fastlegene, som skal vaksinere sin del av listepasienter. Etter hvert vil det også bli tilbud om massevaksinering.

Det er fortsatt knyttet noe usikkerhet til når de ulike vaksineringene vil kunne skje. Hvaler kommune følger utviklingen tett, og er i gang med å planlegge for vaksinering av alle grupper. Vaksine og vaksinering er gratis.

Hvaler kommune følger nasjonale retningslinjer for vaksinasjon av prioriterte grupper.

• Beboerne i sykehjem
  • Personer over 85 år
  • Personer over 75 år
  • Personer over 65 år
  • Personer fra 18 til 64 med risikofaktorer
  • Helsepersonell med pasientkontakt

Prioriteringene kan endres ved endret smittesituasjon.

Norge vil få tilgang på flere ulike vaksinetyper. I første omgang er det snakk om vaksinen fra Pfizer/BioNTech som distribueres. Den skal gis i to doser, der dose to gis om lag tre uker etter første dose.

Kontakt servicetorget på telefon 69 37 50 00 hvis du har spørsmål.

Mer informasjon om vaksinen og prioriteringer hos FHI

Sist endret: 21.12.2020