Nytenkning i Hvaler kommune - teknologien gjør det enklere å holde kontakt

24.3.2020 kl 12.30: Hvaler kommune gjør en rekke innovative tiltak nå under corona-pandemien.

Tidlig i utbruddsprosessen inngikk Friskliv, læring og mestring, og Helse og omsorg et samarbeid for å anskaffe 10 KOMP Pro. Dette er enkelt sagt en TV-skjerm med innebygget pc som gjør at det kan utføres sikker videokommunikasjon mellom helsetjeneste og pasient. Den er laget spesielt for de som ikke mestrer smarttelefon og nettbrett.

Tanken er å sikre at brukere av tjenestene i kommunen kan kommunisere med for eksempel pårørende, famille eller ansatte som ikke er fysisk tilstede.

Nå når det har vært restriksjoner på besøk ved sykehjemmet har beboere kunnet holde kontakten med sine nære og kjære. Med KOMP Pro kan det bli gitt beskjeder, gjøre avtaler, sende bilder eller påminnelser om å ta medisiner. Dette gir økt livskvalitet og trygghet for beboerne.

Vi begynner med å rulle ut denne teknologien på sykehjemmet, men ser at andre brukergrupper også kan ha god nytte av denne velferdsteknologien, for eksempel funksjonshemmede.

Vi gleder oss over investeringen og håper mange får glede av velferdsteknologien.

Sist endret: 24.03.2020