Helsemyndighetene ber folk om ikke å dra på hytta under korona-krisen

Helseminister Bent Høie advarer og sier folk ikke bør dra på hyttetur. De som er registrert som eier eller bruker av fritidsbolig i Hvaler kommune oppfordres derfor til å oppholde seg på sitt faste bosted, og ikke på hytta.

Dette er i tråd med regjeringens oppdaterte føringer i dag.

– Vi har en klar oppfordring til alle om å unngå enhver form for fritidsreise, sier Bent Høie.

Hensikten er å begrense smitten ved at mange mennesker er i bevegelse samtidig. Tidligere er det advart mot at folk som sitter i karantene hjemme, drar på hytta.

Ordfører Mona Vauger sier at kommunen vil få problemer med å yte nødvendig hjelp og bistand hvis vi får en situasjon med et stort antall smittede/syke i kommunen i tillegg til de 4.600 innbyggerne vi har kapasitet til å håndtere. Vi kan ikke hindre folk å være på hyttene sine, men oppfordrer alle til å holde seg hjemme av hensyn til både smittespredning og til at kommunen kun har bemanning til å ta vare på egne innbyggere på denne tiden av året.

Sist endret: 13.03.2020