Gratis klima- og energirådgivning til privatpersoner og selskaper

12.5.2021 k. 8.30: Hvordan kan du bruke mindre energi på å holde boligen varm? Hvilke energitiltak er smarte for ditt bygg? Hvordan etablerer borettslag, sameier og bedrifter ladeløsning for elbil med fornuftig betalingsløsning?

Frem til onsdag 15. desember tilbyr Hvaler kommune og Klima Østfold-samarbeidet gratis klima- og energirådgivning til privatpersoner og selskap. Du kan få objektive råd om hvordan du kan redusere energibruken og finne klimavennlige løsninger for din husstand, boligsselskap eller bedrift.  Rådgivningen vil foregå på nett og telefon. I tillegg kan boligeiere bestille videobefaring hele perioden, mens borettslag, sameier og bedrifter kan få befaringer med energirådgivere til høsten. Her vil «først til mølla gjelde». Tilbudet er gratis og uforpliktende.

• Rådgivningstelefon – 466 26 000
  • Kontaktinfo og mer om de ulike tjenestene på klimasmart.no

Målsettingen med kommunens satsing er å fremme kunnskap og bevisstgjøre om energibruk og gi råd om muligheter som kan bidra til en klimavennlig hverdag.

- Tilbudet er en del av kommunens viktige arbeid med klima og energi. Vi skal legge til rette for at innbyggere skal kunne ta klimavennlige valg, sier Hanne Bonnevie-Svendsen i Hvaler kommune.

Informasjon om kampanjen finner man på kommunens nettsider, klimasmart.no og Klima Østfolds side på Facebook. Her vil det publiseres nyttige tips og råd, konkurranser og oversikt over aktiviteter.

For Hvaler kommune er det viktig at innbyggerne får nøytrale råd. Energirådgiverne kommunen benytter skal verken selge varmepumper, vinduer eller isolasjon, kun gi objektive råd.

Kampanjen er finansiert av Klima Østfold, og arrangeres i samarbeid med kommuner, Viken fylkeskommune og Klimapartnere Viken. Tjenestene i kampanjen leveres av Energiportalen AS, Energibygg AS, Simenergi AS, Asplan Viak AS, Knut Olav Knudsen, Naturvernforbundet og Elbilforeningen.

Spørsmål om kampanjen kan rettes til:

Prosjektleder Nicolai Dirdal i Energiportalen AS: mobil 92858016 epost: nicolai@energiportalen.no.

Hanne Bonnevie-Svendsen i Hvaler kommune: mobil 99413360 epost: hanfur@hvaler.kommune.no.

Sist endret: 12.05.2021