Gjennomsiktige (blanke) søplesekker

Innhold

Fra 1. januar 2020 innfører Hvaler kommune forbud mot å levere avfall i sorte eller fargede søppelsekker på Sandbakken miljøstasjon.

Dette fordi vi skal utøve en forsvarlig mottakskontroll og sikre at det ikke kommer farlig avfall eller selvantennelige materialer inn i det som skal gjenvinnes. Hvaler kommune ønsker å bidra mest mulig på gjenbruk, og ved denne innføringen håper vi på et mye bedre resultat enn dagens resultat.

Ved bruk av søplesekker MÅ kun blanke sekker benyttes, og søppelet i sekkene skal være sortert, forskjellig type avfall kan ikke blandes i samme sekk. I en overgangsperiode tilrettelegger vi best mulig for våre brukere der det er lagt opp til å kunne sortere avfallet på miljøstasjonen.

Blanke sekker er å få kjøpt de fleste steder, vi selger de på miljøstasjonen for kr. 65.- pr. rull à 10 stk.