Fra falleferdig rønne i 2013 - til bygget som skinner i 2022

Innhold

Hvaler kommune gratulerer Hvaler kulturvernforening med tildelingen av bevaringsprisen 2021.

I dag, onsdag 12. oktober, var det invitert inn til en markering på Brekke skole. Årsaken til markeringen var at Hvaler kulturvernforening har fått tildelt bevaringsprisen for 2021, som deles ut av Viken fylkeskommune. Representanter fra Viken fylkeskommune, Oslofjordens friluftsråd, Hvaler ordfører, rådmann, dugnadsgruppa og styret i kulturvernforeningen deltok.

Brekke skole er et historisk bygg med røtter helt tilbake til 1770-tallet. Bygget ble tatt i bruk som skole i 1849 og var i bruk helt frem til 1960-tallet. Dessverre sto bygget i fare for å blir revet fordi det hadde blitt så nedslitt. Etter et omfattende restaureringsarbeid utført på dugnad av ildsjelene i Hvaler kulturvernforening, er nå Brekke skole et fungerende og flott bygg. I dag kan man leie Brekke skole som kystledhytte. I første etasje er det kjøkken, stue og kammers med seks sengeplasser, innlagt vann og, avløp og elektrisitet. Andre etasje er innredet som en gammel skolestue.

Hvaler kulturvernforening har blant annet blitt nominert av kulturavdelingen i Hvaler kommune i forbindelse med arbeidet som ble utført på gamle Brekke skole i perioden 2014-2021.

I tillegg til diplom, heder og ære, får Hvaler kulturvernforening utdelt 50 000 kroner til foreningens videre kulturhistoriske arbeid. Juryens begrunnelse for utdelingen er:
- Gjennomføringen av arbeidet som har vært i et nært samarbeid med fylkeskonservatoren.
- Den store dugnadsinnsatsen, som er regnet til å være rundt 5000 timer.
- Tilgjengelighet for alle ved bruk av som kystledhytte. Bare i 2021 var Brekke utleid i ca 110 døgn.

 

Selve pristildelingen vil finne sted på Sundvollen hotell ved fylkestingets møte den 26. oktober.

 

          

 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?