Covid-19 vaksinering: status uke 15

19.4.2021 kl. 12.00: Vi har til nå satt totalt 1767 vaksinedoser til innbyggere i prioriteringsgruppe 1, 2, 3, 4 og 5 i Hvaler kommune.

Status uke 15

Vi får nå flere vaksinedoser ukentlig enn tidligere, og gjennomfører derfor vaksinering 2 dager i uka (onsdag og fredag). Dette medfører at vi fra nå av vil publisere status på forrige ukes vaksinering på mandager. Vi jobber også med å informere mer detaljert om framdrift i de ulike prioriteringsgruppene, og håper å få det på plass til neste statusrapport om en uke.

Pr. mandag 19. april har vi gjennomført følgende vaksinering i Hvaler kommune:

• Personer vaksinert med dose 1 Pfizer: 1223
  • Personer vaksinert med dose 2 Pfizer: 449
  • Totalt antall vaksiner satt Pfizer:1672

Ingen AstraZeneca-vaksiner er satt i uke 15. Det er tidligere satt 95 doser med AstraZeneca-vaksine.

• Totalt antall vaksiner satt: 1767

Hvaler kommune følger FHIs pålagte prioriteringer for vaksinering. Vi tar utgangspunkt i innbyggernes fødselsår samt lister fra fastlegene for innbyggere med underliggende sykdommer.

Framdrift fordelt på de ulike prioriteringsgruppene:

• Prioriteringsgruppe 1 (beboere i sykehjem): fullvaksinert
  • Prioriteringsgruppe 2 (85 år og eldre): fullvaksinert
  • Prioriteringsgruppe 3 (75-84 år): fullvaksinert (der er noen få som av ulike grunner ikke har tatt vaksine ennå)
  • Prioriteringsgruppe 4 (65-74 år): pågår.
    Av de registrerte i denne gruppen har ca 40 % fått første dose og ca 5 % har fått 2. dose
  • Prioriteringsgruppe utvalgt helsepersonell: pågår (det har blitt gitt både Pfizer og AstraZeneca-vaksine til denne målgruppa, vaksinering med AstraZeneca er nå pauset inntil videre)
  • Prioriteringsgruppe 5 (55-64 år): på vent (det har tidligere blitt gitt et antall AstraZeenca-vaksiner til denne prioriteringsgruppa, vi starter opp igjen vaksinering av denne gruppa når alle registrerte i prioriteringsgruppe 4 har fått første dose)

Mer informasjon om AstraZeneca fra sentrale myndigeter.

Hvaler kommune får 175 nye Pfizer-doser i inneværende uke (uke 16).

Sist endret: 19.04.2021