Covid 19: situasjonsoppdatering

3.11.2020 kl. 11.30: Nyhetsoppdatering om smittesituasjonen på Hvaler.

Antall smittede

• Det er 0 nye smittede innbyggere i Hvaler kommune siste uke (regnet til og med sist søndag)
  • Totalt har vi hatt 5 smittede i Hvaler kommune (tallene fra MSIS viser 7 fra Hvaler, differansen på 2 kan skyldes at dette er folkeregistrerte i Hvaler kommune som oppholder seg andre steder i landet)
  • Vi har 1 ansatt i kommunen som er smittet, vedkommende bor i en nabokommune og har milde symptomer. Flere ansatte er kontaktet av koronasenteret i Fredrikstad i forbindelse med smittesporingsarbeidet. Noen av disse er satt i karantene og skal testes. Koronasenteret har god kontroll på smittesporingsarbeidet.

Tiltak siste uke

• Vi har gjennomført tiltak, oppfølging og informasjon rundt situasjonen med den ansatte som er smittet.
  • Vi gjennomfører massevaksinering for influensa av risikogrupper i Hvalerhallen fredag 06.11.20 og fredag 13.11.20 kl. 09.00 - 15.00. Du finner mer info om massevaksingering her.
  • Det er nasjonal manko på influensavaksine per i dag, det er derfor viktig at det kun er risikogrupper som får vaksine før 01.12.20

Retningslinjer for Hvaler

• Vi anbefaler hjemmekontor dersom du pendler til/gjennom Oslo
  • Vi anbefaler at du bruker munnbind dersom du reiser med offentlig transport til Oslo
  • Vi anbefaler maks 5 gjester, og inntil 10 nærkontakter gjennom uka (utover de nære, jobb og org. fritid).
  • Private sammenkomster på offentlig sted/leide/lånte lokaler skal ha en grense på maksimalt 50 deltakere.
Sist endret: 03.11.2020