Covid-19: oppfordring fra Hvaler kommune

3.1.2021 kl. 19.00: Vi har sett en økning av Covid-19-smitte på Hvaler gjennom jula, og oppfordrer derfor til fortsatt innsats for å hindre ytterligere smittespredning.

Økningen er i hovedsak knyttet til 3 smitteutbrudd med noe påfølgende smitte av deres nærkontakter. Alle smitteveier er kartlagt, og det er ingen kjente forekomster av «villsmitte».

Samtidig har Folkehelseinstituttet (FHI) gått ut med bekymring knyttet til det generelle smittenivået, og det er forventet en ytterligere nasjonal økning av smitte i etterkant av jule- og nyttårshelgen. Kriseledelsen i Hvaler kommune følger situasjonen nøye slik at ytterligere tiltak kan settes inn på kort varsel.

Vi ber derfor innbyggere og besøkende på Hvaler om å begrense antall nærkontakter så langt det er mulig de nærmeste ukene. Det er viktig å holde avstand, vaske hender, ikke møte på skole og jobb med tegn til sykdom, og teste seg umiddelbart dersom man skulle få symptomer.

Vi viser også til utvidet forskrift for Hvaler kommune (lenke til forskriften). Vi ber om at man, i den grad det er mulig, begrenser bruk av skoleskyss og oppfordrer elever på ungdomsskolen til å benytte munnbind på skolebussen.

Til slutt minner vi også om den nye smittestopp-appen som er lansert, og oppfordrer alle til å installere denne på sin telefon. Du finner mer informasjon appen på helsenorge.no

Sist endret: 03.01.2021