Covid-19: Hvaler kommune har vedtatt forskrift på linje med Fredrikstad og Sarpsborg

3.12.2020 kl. 17.30: Formannskapet vedtok i dag den varslede koronaforskriften, og har med dette identiske retningslinjer som våre nabokommuner. Her får du oversikt over de forskriftsfestede tiltakene som gjelder på Hvaler fra fredag 4. desember klokken 18.00.

Formannskapet vedtok torsdag 3.12.2020 lokal forskrift med nye koronaregler for Hvaler kommune. Reglene kommer i tillegg til nasjonale regler og lokale og nasjonale anbefalinger og råd. Både Fredrikstad kommune og Sarpsborg kommune har vedtatt likelydende forskrift med virkning fra samme tidspunkt.

Hvorfor forskrift?

Med forskrift er det ikke lenger snakk om råd og anbefalinger, men om forbud og påbud.
Brudd på disse kan føre til sanksjoner.

Oversikt over forbudene og påbudene som gjelder fra fredag 4. desember klokka 18 og fram til og med torsdag 17. desember.

Det er den enkeltes ansvar å overholde alle reglene i forskriften, slik det er den enkeltes ansvar å følge vanlig norsk lov. Brudd på reglene i forskriften kan sanksjoneres etter smittevernloven.

Sist endret: 03.12.2020