Covid-19: Hvaler kommune fremmer forskrift på linje med Fredrikstad og Sarpsborg

2.12.2020 kl. 12.30: De siste ukene har vi opplevd økende smittetendens i Hvaler kommune. Formannskapet behandler derfor en likelydende koronaforskrift som våre nabokommuner i sitt møte torsdag 3. desember klokken 17.00.

Vi har de siste ukene opplevd en endring av smittesituasjonen både i Nedre Glomma-regionen generelt, men også i Hvaler kommune spesielt. Vi opplever nå flere spredte tilfeller av smitte, og oftere enn før har de ukjent smittevei. Risikoen for at smitten kommer ut av kontroll er nå større enn før. Det er ekstremt viktig at folk får ned antall nærkontakter til et minimum de kommende ukene, holder seg hjemme og tester seg ved tegn til sykdom.

For å sørge for at folk følger anbefalingene om å redusere antall nærkontakter til et minimum, foreslår vi å stramme ytterligere inn på smitteverntiltakene og forslår vedtak av lokal forskrift sammen med nabokommunene. Denne forskriften vil bli behandlet i formannskapsmøtet i Hvaler kommune torsdag 3.12.

Vi legger opp til å foreslå forskriftsfesting av følgende tiltak:

• Maksimalt antall personer som kan samles til privat arrangement på offentlig sted, reduseres fra 20 til 10 personer. Alle deltakere må kunne holde minst en meters avstand.
  • Påbud om bruk av munnbind på taxireiser, både sjåfør og passasjer.
  • Påbud om munnbind på kollektivreiser når det ikke er åpenbart mulig å holde minst en meters avstand. PRESISERING: Dette gjelder innbyggere fra 12 år og oppover.
  • Skjenkestopp i hele kommunen fra klokken 22.00.
  • Alle butikker skal kalkulere hvor mange kunder man kan ha i butikken til enhver tid, uten at 1-metersregelen blir brutt. Maksantall skal opplyses om ved inngang.
  • Det er ikke tillat med arrangementer utendørs med over 200 personer.
    PRESISERING: Dette gjelder selv om man har fastmonterte seter.

I tillegg vurderes det fortløpende å forskriftsfeste flere tiltak som begrenser antall nærkontakter.

Sist endret: 02.12.2020