Covid-19: dagens smittetilfelle berører Hvaler ungdomsskole

11.3.2021 kl. 21.00: Hvaler kommune har i kveld fått beskjed om at dagens rapporterte smittetilfelle berører Hvaler ungdomsskole.

Den smittede har ikke vært på skolen, men vedkommende har en nærkontakt på skolen. Smitteoppsporingen har klarlagt at noen voksne, samt en gruppe elever på 8.trinn, må i ventekarantene til prøvesvar hos nærkontakten foreligger. Dette gjøres når det er mistanke om mutert virustype. Karantenen oppheves dersom det ikke påvises virus hos vedkommende nærkontakt.

Viktig informasjon til dere som er berørt:

  • Alle som får beskjed om at de skal være i karantene skal holde seg hjemme og ikke møte på skole fra og med i kveld. 
  • Å være i karantene betyr at man skal holde avstand til andre utenfor familien og ikke møte på skole/jobb, fritidsaktiviteter og lignende. Man kan være i hagen og eventuelt gå tur, men man må da kunne holde god avstand til alle andre enn husstandsmedlemmer, også barn i samme kohort. Veldig nær kontakt med de man bor sammen med bør også minimeres, men nødvendig kontakt må opprettholdes.
  • Det er ikke sikkert at man er smittsom når man er i karantene, men man kan ha blitt smittet og dermed bli smittsom i løpet av karantenetiden. Man kan da smitte andre 1-2 dager før man eventuelt merker noen sykdomstegn selv.
  • Dersom noen i din familie (den i karantene eller andre) får symptomer på sykdom skal alle i familien med en gang holde seg hjemme i karantene og kontakte koronasenteret for test.
  • Dere vil bli kontaktet av skolen med informasjon om hvordan opplæringen skal ivaretas i karanteneperioden.

Mer informasjon om karantene og isolering på FHI sin nettside.

Mer informasjon til elever og foresatte på skolens nettside.

 

Sist endret: 11.03.2021

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?