Badeplasser og badevann

Innhold

Det er flotte bademuligheter over hele Hvaler. Kvaliteten på badevannet er god.

Bystranda på Skjærhalden

 

Med sine 833 øyer, holmer og skjær er det bademuligheter nær sagt over alt på Hvaler. Både for de som vil ha strender og for de som heller foretrekker svaberg. På nettsidene til Visit Fredrikstad & Hvaler finner du en oversikt over noen av badestedene

Kroksand badestrand kaller vi også Bystranda fordi den ligger midt i Skjærhalden, hovedsenteret på Hvaler. Her finnes dusjer, toalett og stupetårn. På bestilling kan du også benytte deg av den flytende badstua. Det finnes også en baderullestol for forflytningshemmede. Kroksand har Blått flagg som borger for god vannkvalitet og sikkerhet.  

Kvaliteten på badevannet er normalt sett god over hele Hvaler. Ved ekstraordinære hendelser, som flom eller kraftig regnvær, kan det oppstå midlertidige situasjoner med dårligere badevannskvalitet. Dette retter seg vanligvis av seg selv etter noen få timer.

Om kommunen får påvist dårlig badevannkvalitet etter vannprøver, vil dette bli kommunisert på nyhetsplass på Hvaler kommunes nettsider og på kommunens Facebook-sider. Et eksempel på dette var overløpet (kan oppstå ved for mye vann i avløpsledningen, for eksempel ved ekstra mye regn) fra en pumpestasjon ved Sandhella ved Skipstadsand i begynnelsen av juli, der kommunen frarådet bading i to dager.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?