Anbefaler munnbind på kollektivreiser

5.11.2020 kl. 20.00: Hvaler kommune oppfordrer nå til bruk av munnbind på buss og ferge på Hvaler og i Fredrikstad i situasjoner der det ikke er mulig å holde en meters avstand.

Vi ser at det er vanskelig å holde avstand på fulle busser og ferger, og anbefaler derfor bruk av munnbind på kollektivreiser. Dette forteller kommuneoverlege i Fredrikstad Guro Steine Letting.

Hvaler kommune og Fredrikstad kommune samarbeider om anbefalingen. Folk oppfordres dermed å bruke munnbind på kollektivreiser både på Hvaler og i Fredrikstad. Det er de over 12 år som skal bruke munnbind.

Kommuneoverlegen understreker at å holde avstand fortsatt er det viktigste vi kan gjøre for å begrense smitte.

– Munnbind er ikke en erstatning for de grunnleggende smitteverntiltakene. Vi skal fortsatt holde avstand, vaske hendene og holde oss hjemme når vi er syke. Anbefalingen om munnbind gjelder på buss- og fergereiser der folk ikke klarer å holde en meters avstand, samt på taxireiser med flere passasjerer og/eller som varer i mer enn 15 minutter, sier Steine Letting.

I tråd med nasjonale retningslinjer anbefales ikke barn under 12 år å bruke munnbind. Barn under to år frarådes bruk.

Kommuneoverlegen oppfordrer alle til å sette seg inn i riktig bruk av munnbind. Se hvordan du skal ta av og på munnbind på FHIs nettsider

Anbefalingen gjelder fra midnatt 5. november 2020.

Sist endret: 05.11.2020