Aksjon boligbrann

Innhold

Nesten fire ganger hver eneste måned begynner en bolig å brenne midt på natten i Østfold. Nå står brannhøytiden for døren igjen. Brannvesenet ber deg bytte batteri i røykvarslere, og tilbyr gratis batteribytte til eldre og funksjonshemmede uten pårørende i nærheten.

Brannvesenet i Østfold rykket ut til 41 boligbranner mellom kl. 23 og 07 i fjor. Det blir et gjennomsnitt på mellom tre og fire nattbranner hver eneste måned hele året gjennom, bare i vårt fylke. Desember og januar er årets mest hektiske måneder for brannvesenet. Vi trekker innendørs, fyrer i peisen, lager fet mat på komfyren, tenner lys og ikke minst – drikker mer alkohol. Denne kombinasjonen er direkte brannfarlig.

Når det brenner er hvert sekund avgjørende. Man overlever ikke lenge i en bolig som raskt fylles opp av røyk, så man er helt avhengig av tidlig varsling for å redde seg selv og de man bor samme med, sier Tomas Søland, branningeniør ved forebyggende avdeling i Fredrikstad brann- og redningskorps.

Bytt batteri røykvarsleren

Alle boliger skal ha røykvarslere eller brannalarmanlegg og du må ha minst en varsler i hver etasje. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket. En fungerende røykvarsler er våken og følger med, også når du sover. Sørg for å gå brannsesongen i møte med nye batterier, og kontroller at du hører varslere godt, presiserer Søland.

Gratis batteribytte i røykvarslere

Brannvesenet tilbyr eldre og funksjonshemmede som ikke har pårørende i nærheten gratis hjelp til bytte av batteri i røykvarslere i perioden 2. til 20. desember 2019. Påmelding til brannvakta, tlf. 69 30 64 67 eller thso@fredrikstad.kommune.no

Stand med utdeling av gratis batterier til røykvarsler og brannforebyggende informasjon

12. desember kl. 10-15 på Dypedalåsen sykehjem.

Nyttig informasjon om tiltak som bedrer brannsikkerheten: www.roykvarslerdagen.no