Aksjon boligbrann og lokale aktiviteter i Fredrikstad og på Hvaler

Innhold

Nå står brannhøytiden for døren igjen. Brannvesenet ber deg bytte batteri i røykvarslere og tilbyr gratis batteribytte til eldre og funksjonshemmede uten pårørende i nærheten. Du kan også møte dem på julemarkedet i Gamlebyen og på Skjærhalden.

Fredrikstad brann- og redningskorps rykket ut til 31 branntilløp i desember 2020 og januar 2021. Temperaturen kryper nedover, vi trekker innendørs, fyrer i peisen, lager mere mat på komfyren, tenner lys og ikke minst – stresser mer i førjulstida. Denne kombinasjonen kan være direkte brannfarlig.

- Når det brenner er hvert sekund avgjørende. Man overlever ikke lenge i en bolig som raskt fylles opp av røyk, så man er helt avhengig av tidlig varsling for å redde seg selv og de man bor sammen med, sier Tomas Søland, branningeniør ved forebyggende avdeling i Fredrikstad brann- og redningskorps.

Bytt batteri i røykvarsleren

Alle boliger skal ha røykvarslere eller brannalarmanlegg og du må ha minst én varsler i hver etasje.
- Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket. En fungerende røykvarsler er våken og følger med, også når du sover. Sørg for å gå brannsesongen i møte med nye batterier og kontroller at du hører varsleren godt. Samtidig skal ikke røykvarsleren være eldre enn 10 år, presiserer Søland.

Lokale aktiviteter Fredrikstad og Hvaler i førjulstiden

Gratis batteribytte i røykvarslere

Brannvesenet tilbyr eldre og funksjonshemmede som ikke har pårørende i nærheten gratis hjelp til bytte av batteri i røykvarslere i perioden 29. november - 17. desember.
Påmelding til brannvakta, tlf. 69 30 64 67, e-post: thso@fredrikstad.kommune.no

Stand med utdeling av gratis batterier til røykvarsler og brannforebyggende informasjon

• Lørdag 27. november            kl. 10 – 16       Julemarkedet i Gamlebyen
  • Lørdag 27. november            kl. 12 – 16       Julemarkedet på Skjærhalden