Barnehager

Innhold

Her finner du informasjon om barnehagetilbudet i Hvaler kommune.

Aktuelt

 Barnehagene går fra gult til grønt nivå fra og med mandag 21. juni

Fra og med uke 25 (mandag 21. juni) går barnehagene på Hvaler fra gult til grønt smittevernsnivå.

Hva innebærer dette?

  • Syke skal fremdeles ikke møte i barnehagen (Samme som på gult nivå)
  • God hygiene og normalt renhold
  • Kontaktreduserende tiltak:

Vi skal fremdeles unngå fysisk kontakt mellom ansatte (håndhilsning og klemming)
Vanlig organisering av avdelinger og barnehagehverdag.

Henting og levering:
Vi fortsetter med å vaske hender når man kommer og før man går- men nå er det lov til å være flere foreldre i garderoben om gangen.

Vi starter opp med matservering mandag 30.8.21.

Søk om barnehageplass

Asmaløy barnehage

 

Asmaløy barnehage er en kommunal barnehage som ligger nært til boligområdet på Rød. Barnehagen ligger stille og rolig i en blindvei med lite trafikk med skogen rundt.  Det er kort vei for små ben både til Hvaler ungdomsskole og Hvalerhallen.

Les mer om Asmaløy barnehage

Brekke barnehage

Brekke barnehage er en kommunal barnehage som ligger midt i kulturlandskapet på Kirkeøy med skog, sjø og gårdsbruk i umiddelbar nærhet. Nærmiljø, tradisjoner og bærekraftig utvikling, sammen med lek og læring i trygge og flotte omgivelser .

Hauge barnehage

Hauge barnehage er en kommunal natur- og skjærgårdsbarnehage. Barnehagen ligger vakkert til ved Åttekanten skole og nært hvalerskjærgården på Vesterøy.

Les mer om Hauge barnehage

Huser barnehage

Huser gårdsbarnehage ligger flott plassert ved småbruk og ridesenter på Asmaløy. Barnehagen tar i mot barn i aldersgruppen 0-6 år.

Les mer om Huser barnehage

 

Regler og vedtekter for kommunale barnehager

Her finner du informasjon om regler og vedtekter

 

Informasjon Korona

Rådene og anbefalingene er mange og endrer seg raskt i denne tiden. Her ser dere et flyskjema med anbefalinger fra FHI, vi oppfordrer dere til å ta kontakt med barnehagen hvis dere er usikre på hvordan dere skal forholde dere til bestemmelsene. 

Vi oppfordrer dere også til å bruke koronatelefonen som veileder hvis dere er usikre, 69 38 11 08.

Det er trygt for barn å gå i barnehagen

For å begrense smitte har vi nå satt i gang en rekke tiltak i barnehagen. I perioden framover vil vi være ekstra nøye med å sikre godt smittevern. Dette avhenger av at vi alle gjør en innsats og følger eksisterende og nye råd. I barnehagen vil vi være spesielt opptatt av å:

  • vaske hender og følge opp barna slik at de lærer gode rutiner for håndvask.
  • ha godt renhold i barnehagen
  • vaske leker jevnlig
  • være ekstra mye ute med barna i tiden framover
  • ha mindre og faste grupper av barn som er sammen med faste ansatte

Barnehagen skal gi omsorg til barna

Vi skal fremdeles ivareta barnas behov for fysisk omsorg og sørge for at alle barn opplever
trygghet, tilhørighet og trivsel i barnehagen. Kos og trøst er fortsatt viktig for barna.

Hvis barnet ditt ikke føler seg bra

Har barnet ditt symptomer på sykdom, også milde symptomer, skal dere ikke møte i barnehagen. Vi må i denne perioden ha nulltoleranse for all sykdom. Det er også ekstra viktig nå at barna er hjemme i minst ett døgn etter at de har blitt symptomfrie (48-timer ved oppkast/diarè). Foreldre som har luftveissymptomer, skal ikke følge eller hente barn i barnehagen. Har foreldre eller noen andre i husstanden fått påvist sykdom med koronavirus, skal dere heller ikke møte i barnehagen. Hvis barnet blir dårlig i barnehagen, må dere hente barnet så fort det lar seg gjøre.

Levering og henting av barn

Vi prøver så langt det lar seg gjøre å ta imot barna ute. Barn bør ha uteklær på når de møter i barnehagen. Følg ellers rutinene som blir beskrevet i informasjonsskrivet fra egen barnehage vedrørende levering/henting.

Ikke ta med leker hjemmefra

Barna skal ikke ta med egne leker hjemmefra. Hvis barnet ditt har en egen kosebamse for å sove, kan dere ta med denne. Men det er ekstra viktig at denne ikke deles med andre barn i barnehagen. Håndvask er like viktig hjemme som i barnehagen. Vask hendene før dere kommer i barnehagen, og med en gang dere kommer hjem.

 

Smittevernveileder barnehage.

Hva er hjemmekarantene?

Det er lege som innfører hjemmekarantene. Hjemmekarantene innebærer at den det gjelder holder seg innendørs og begrenser nærkontakt med andre så mye som mulig. Folkehelseinstituttet har informasjon og råd til den som har hjemmekarantene og til dem som lever i husstanden.

Personer der det er mistanke om smitte eller har fått påvist smitte skal også holde seg hjemme og unngå nærkontakt med andre så mye som mulig. Dette tiltaket kalles gjerne hjemmeisolering. Folkehelseinstituttet har også laget informasjon og råd til denne gruppen.

Vi ber om at alle bidrar til å begrense smitte ved å gjennomføre tiltakene Folkehelseinstituttet anbefaler.

Snakk med barna

Barn og dere foresatte kan bli redde og utrygge i den situasjonen som oppstår. Det er viktig at dere foresatte snakker med barna om det som skjer, forklarer hvorfor dere skal være hjemme og bidrar til at de føler seg trygge. Folkehelseinstituttet har gitt noen råd om koronavirus og barn. Dette kan være et godt utgangspunkt for samtale.

App-løsningen til Vigilo fungerer ikke optimalt. Foresatte bes derfor benytte webportalen dersom de ikke kommer inn på mobilappen.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?