Barnehager

Innhold

Her finner du informasjon om barnehagetilbudet i Hvaler kommune.

Aktuelt

Hovedopptaket 2022 er over og alle som har søkt skal ha mottatt tilbud om barnehageplass.

Det er løpende barnehageoppptak i Hvaler kommune, så det er fortsatt mulig å søke om plass.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søk om barnehageplass

Asmaløy barnehage

 

Asmaløy barnehage er en av tre kommunale barnehage som ligger nært boligområdet på Rød, som er et boligområde som stadig vekst. Barnehagen ligger i umiddelbar nærhet til vår nye flotte Hvaler barne og ungdomskole. Vi har stort fokus på barns medvirkning, forskning og undring i naturen og relasjoner.

Les mer om Asmaløy barnehage

Brekke barnehage

Brekke barnehage er en kommunal barnehage som ligger midt i kulturlandskapet på Kirkeøy med skog, sjø og gårdsbruk i umiddelbar nærhet. Nærmiljø, tradisjoner og bærekraftig utvikling, sammen med lek og læring i trygge og flotte omgivelser .

Hauge barnehage

Hauge barnehage er en kommunal natur- og skjærgårdsbarnehage. Barnehagen ligger vakkert til på Hauge og nært hvalerskjærgården på Vesterøy.

Les mer om Hauge barnehage

Huser gårdsbarnehage

Huser gårdsbarnehage ligger flott plassert ved småbruk og ridesenter på Asmaløy. Barnehagen tar i mot barn i aldersgruppen 0-6 år.

Les mer om Huser barnehage

 

Regler og vedtekter for kommunale barnehager

Her finner du informasjon om regler og vedtekter

 

Informasjon Korona

Gjeldende rutine ved positiv Koronatest, isolasjon og karanteneregler


 

Koronasenteret vil fra nå av ikke lenger varsle skolen ved smitte – det ansvaret ligger nå på foresatte. Ved positiv test må foresatte så raskt som mulig varsle koronasenteret/registrere positiv test og varsle skolen. (se baksiden av arket for mer informasjon om registrering hos Koronasenteret)

Isolasjon

 • Den som er smittet skal som hovedregel være i isolasjon i minst 6 døgn fra symptomstart (hvis symptomer) eller fra testtidspunkt (hvis ingen symptomer)

 

Elev eller ansatt som har smitte i husstanden eller som defineres som tilsvarende nære (kjæreste/bestevenn for barn/unge):

 • Hovedregel: Karantene i 10 dager etter siste nærkontakt, men kan teste seg ut av karantene etter syv døgn (PCR).
 • For husstandsmedlemmer til en som er smittet regnes de fire første dagene som smittsomme, slik at karantenetiden totalt blir 14 dager fra den smittede fikk symptomer (i praksis betyr dette at man da kan teste seg ut dag 11). For de som ikke har symptomer er husstandskarantene 10 dager etter at vedkommende testet positivt (teste ut dag 7).

 

 • Unntak (trenger ikke karantene):
  • Nærkontakter som har gjennomgått Covid-19 siste 3 mnd.
  • Nærkontakter som har mottatt boosterdose (oppfriskningsdose) for mer enn en uke siden, hvis man tester daglig med hurtigtest i 7 dager.

 

Elev eller ansatt som er definert som øvrig nærkontakt:

 • Elever og ansatte som har smitte i sin skolekohort vil defineres som øvrige nærkontakter.
  • Må ikke i karantene.
  • Anbefales hurtigtest dag 3 og dag 5 etter nærkontakten. (Gjelder ikke for skoler som har jevnlig testing. Disse fortsetter med planlagt testing). Skoler som ikke har jevnlig testing, deler ut hurtigtester ved behov.
  • Viktig å følge med på symptomer i 10 døgn
  • Disse retningslinjene gjelder uavhengig av vaksinasjonsstatus og gjennomgått sykdom.

 

 

Skolens rolle:

 • Skolen bistår med å dele ut hurtigtester til elever og ansatte som defineres som øvrige nærkontakter til smittetilfeller ved skolen (som tidligere). Øvrige nærkontakter avgrenses til elever og eventuelt ansatte i aktuell kohort. Skoler med jevnlig testing følger planlagt testopplegg med testing 2 ganger pr. uke.

 

 

 

 

Hva skal jeg gjøre hvis jeg tester positivt på en hjemmetest?

Positive covid-19 prøver har meldeplikt i forhold til Smittevernsloven.

 • Positiv test meldes på dette skjema  (https://hjemmetest.remin.no/fredrikstad) ,eller du kan ringe inn testresultatet til Koronasenteret: 69 38 11 08 (hverdager 08.30 - 15.00, helg 10 - 16.30). 
 • Du blir så satt opp på en bekreftende PCR-test på koronasenteret (ved registrering på skjema, får du sms-melding om time)

Kontakt alle nærkontaktene dine snarest!
Nærkontakter er de du har hatt nær kontakt med fra 48 timer før du fikk symptomer inntil du er isolert. Dersom du ikke har symptomer, regnes det 48 timer tilbake fra positiv test.

Husk også å registrere bekreftet positiv test i Smittestopp-appen: https://www.helsenorge.no/en/smittestopp/#download-smittestopp

 

Svar på testen

Svaret på PCR-testen vil ta 1-2 dager og du vil finne svaret på Helsenorge.no. Hvis du har tatt en hurtigtest hjemme som er positiv og en hurtigtest på koronasenteret som er negativ, skal du uansett være i isolasjon frem til du får svaret på PCR-testen.

 

 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?