Telte på Hvaler?

Innhold

Du er velkommen til å raste og telte i utmarka, med noen unntak.

På Akerøya, Vesleøya og Heia innenfor sone for hekkende sjøfugl er det forbudt å telte hele året. Ellers er hovedregelen (friluftsloven) at du kan telte/sove i hengekøye i inntil to døgn uten grunneiers tillatelse, minst 150 meter fra nærmeste bebodde hus eller hytte. Det er tilrettelagt teltplasser og egne regler for lengre opphold på Storesand og Stuevika.

Storesand

Storesand er et stort, sammenhengende natur- og friluftsområde, tilrettelagt for bading, turer, lek og naturopplevelser. Her finnes sandvolleyballbaner, buldrevegg og tilrettelagte grillplasser. Friområdet inkluderer Vadholmtangen øst, Herreskjær, Paradisbukta, Sjursholmen og Døvika. Kyststien går tvers gjennom området, og langs stien finner du flere av de fascinerende «Hvalertuftene» – spor etter bosetninger antakeligvis fra jernalderen. Du kan ta deg langs kyststien til Skjærhalden mot øst, eller over til Rødshue og skulpturparken, og videre til Grønne bakke mot vest.

Mer informasjon, priser og booking finner du her: Storesand teltplass

Storesand

Stuevika

Søndre Sandøy er den største av de nesten bilfrie øyene på Hvaler. Det er en og annen bil ved havna, men ikke flere enn at øya er et utmerket sted for sykling. Tar du sykkelen med på ferja fra Skjærhalden, kan du utforske en øy der tiden har gått litt saktere. Mellom åkerlandskap og flotte skoger ligger staselige hvite trehus og en svært artsrik natur og flotte strender; den flotteste av dem alle er Stuevika. Sykkelavstand til den bilfrie teltplassen er ca 2 km

Mer informasjon, priser og booking finner du her: Stuevika teltplass

Stuevika

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?