Stolpejakten

Innhold

Endelig har vi fått Stolpejakten til Hvaler! Stolpejakten er en engasjerende aktivitet som går ut på å finne stolper som er plassert rundt i nærmiljøet. Stolpene dere finner kan registreres både manuelt og digitalt, og hver registrerte stolpe gir dere et lodd i trekningen av fine premier. Aktiviteten passer for alle, og viser ofte vei til nye og spennende steder.

Hovedmålet med Stolpejakten er å aktivisere unge og gamle, inaktive, syklister og funksjonshemmede - eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre i distriktet. Stolpejakten er en allmennyttig forening som skal bidra til økt fysisk aktivitet blant folk flest i hele landet. Det er et gratis lavterskeltilbud for å fremme folkehelsen.

Stolpejakt arrangeres over hele landet, og i vårt område er det Fredrikstad Skiklubb som er arrangør. Mange blir "hektet" på Stolpejakten. I år er det første sesong med Stolpejakten på Hvaler - med hele 24 stolper!

Oppstart er lørdag 9.april og det varer frem til 15.november. 

Stolpene kan registreres både manuelt, digitalt og ved å laste ned en applikasjon på mobilen, slik at man kan scanne QR-koden som hver stolpe er utstyrt med. Gratis brosjyre med kart over alle områder i Fredrikstad og Hvaler kan du få blant annet på Kornmagasinet på Skjærhalden. 

1. Finn stolper
Det første du trenger for å være med på stolpejakten er kartet hvor stolpeplasseringene er markert. Kartet eksisterer i to versjoner: fysisk kartmappe eller elektronisk integrert i app. Kartbrosjyren er å finne gratis hos diverse utsalgssteder og institusjoner (dette varierer fra kommune til kommune). I en del kommuner blir kartmappene også distribuert til alle husstander. Stolpejakten-appen kan lastes ned gratis fra Google Play eller AppStore. Når kart er på plass er det bare å komme seg ut å finne stolper. Det er mange stolper å finne fordelt på fire ulike vanskelighetsgrader*, finner du alle?

*Stolpene har følgende vanskelighetsgrader:
     Grønn - veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol
     Blå - enkel
     Rød - medium
     Svart - vanskelig

2. Registrer
Du velger selv hvor mange stolper du finner. Uansett, det er artig å ha oversikten over hvordan man ligger an! Dette gjøres ved å registrere stolpene, enten elektronisk med app eller via vår nettportal, eller manuelt ved å fylle inn direkte på kartet. For å registre elektronisk kreves en konto. Det kan du opprette her, og det er og vil alltid være gratis!

Hvordan foregår selve registreringen? Hver stolpe er påtrykt en kode og en QR-kode. For manuell registrering noteres koden rett på kartet, som senere sendes inn. For elektronisk registrering brukes enten Stolpejakten-appen for å scanne stolpenes QR-koder, eller innplotting av koden i din konto på denne siden (for å gjøre dette, logg inn i menyen til høyre). Så enkelt!

3. Vinn premier
Hver registrerte stolpe gir deg et lodd i trekningen av flotte premier fra våre samarbeidspartnere i ditt nærområde. Dine vinnersjanser øker altså med antallet reistrerte stolper. Ved å registrere stolpene elektronisk er du automatisk med i trekningen. Ved manuell registrering må kartet sendes inn til påtrykt adresse.

 

                                 

       

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?