Den kulturelle spaserstokken

Innhold

Den kulturelle spaserstokken er en nasjonal kultursatsing som sørger for profesjonell kunst- og kulturformidling av høy kvalitet til eldre.

Den kulturelle spaserstokken

Gjennom økt samarbeid mellom kultursektoren og omsorgssektoren skal det legges til rette for å oppleve gode kunst- og kulturprosjekt lokalt innenfor et mangfold av sjangre og uttrykk. Ordningen skal også bidra til at eldre får et tilpasset kulturtilbud på arenaer der de eldre befinner seg i dagliglivet.

Kunst og kultur gir opplevelser og mening i hverdagen, og bidrar til utvikling, til å stimulere velvære og gi et aktivt sosialt liv som kan være med å vedlikeholde mental funksjon. På den måten vil Den kulturelle spaserstokken, som et kulturtilbud for alle eldre, fungere som forebyggende tiltak med tanke på forbedring av folkehelsen.

Arrangementene er gratis!

 Program 2020

Torsdag 30. januar kl. 11 på Dypedalåsen

Prøysen for to - Elin Prøysen og Egil Johansson

Prøysen for to - Den kulturelle spaserstokken

I sentrum står kjente og kjære sanger av Alf Prøysen du kan synge med på. I tillegg kommer det viser du kanskje ikke har på mange år – eller aldri hørt før. Her er masse energi, tempo, smil og latter, mye allsang og god stemning.

Torsdag 27. februar kl. 11 på Hvaler samfunnshus

Live og mellom to permer - Guren Hagen

Guren Hagen fylte 60 år i fjor, og valgte å gjøre litt stas på selg selv ved å samle omtrent halvparten av sine innspillinger mellom to permer - 60 år 60 sanger. Han har hatt imponerende 15 låter inne på NRK P1s spillelister, så gjenkjennelsesfaktoren skulle derfor være godt ivaretatt.

 

Torsdag 26. mars kl. 11 på Dypedalåsen

Eviggrønne melodier - Per Husby

Per Husby - Eviggrønne melodier - Den kulturelle spaserstokken

Med sitt elegante pianospill og sitt gode humør blir dette garantert en flott konsert. I denne konserten presenterer Husby et utvalg av de populære sangene fra «Da Capo»-programmene både i pianoversjoner og som allsang. Hovedvekten av repertoaret vil være kjente, kjære og til dels urettferdig glemte sanger fra den norske sangskatten.

Torsdag 30. april kl. 17 på Kornmagasinet

Av glede synger man musikk - Cesilie og Kjetil Skaslien

Cesilie og Kjetil Skaslien - Av glede synger man musikk - Den kulturelle spasertstokken

Cesilie Nielsen Skaslien er en sanger, blant annet kjent som solist ved Drøbak Gospel og Drøbak Storband. Kjetil Skaslien spiller trekkspiller, og er først og fremst kjent for sin spesielle og utradisjonelle bruk av trekkspillets toner.

Torsdag 28. mai kl. 11 på Dypedalåsen

Fjols til fjells - filmvisning

Fjols til fjells - Den kulturelle spaserstokken

Fjols til fjells er en norsk filmkomedie fra 1957. Her møter vi komikeren Leif Juster i hovedrollen som hotellbestyrer Poppe samt Unni Bernhoft som piccoloen Rudolf som forsøker å hjelpe gjestene ved Hurumhei Høyfjellshotell. Filmen er en del av serien «Norske klassikere». Det blir servert popcorn og brus til filmen!

Torsdag 27. august kl. 17 på Kornmagasinet

Den svenske viseskatten - Anders Stävarby

Anders Stävarby er en visesanger og trubadur, som med sin fløyelsmyke stemme og sitt lysende gitarspill løfter fram sangene i hele den svenske viseskatten som vi nordmenn setter så stor pris på. I kombinasjon med sterk tilstedeværelse på scenen og med en varm kommunikasjon med sitt publikum når ham fram på et mesterlig sett. Anders har et rikt repertoar fra den svenske visetradisjonen med Fröding, Bellmann, Cornelis, Taube, Andersson.

Torsdag 24. september kl. 11 på Dypedalåsen

Musikalske herrer med utlagt sjarm - Phillip Kruse og Reidar Myhre

 Phillip Kruse og Reidar Myhre - To herrer med utlagt sjarm - Den kulturelle spaserstokken

Reidar Myhre og Philip Kruse har sett og hørt det meste i en bransje de har vært en del av i siden begynnelsen av '60-tallet. Det finnes knapt den etablerte musiker eller arrangør som de ikke har samarbeidet med gjennom et langt yrkesliv. Med humor og sjarme forteller de historien om musikerens hverdag, krydret med muntre anekdoters og fremføringer av de vakre og svingende melodier som utgjør lydsporet livene.

Torsdag 29. oktober kl. 11 på Hvaler samfunnshus

Memory Lane - Tore Halvorsen

Tore Halvorsen er en norsk vokalist og gitarist. Han er mest kjent som hovedvokalist og frontfigur i dansebandet Ole Ivars. Vi lover stor stemning, og en real rundt «nedover» memory lane, når Tore byr på kjente og kjære hits som Englarna fans, En får vera som en er, Nei, så tjukk du har blitt osv. Kanskje får vi også levert andre legendariske «svensktoppar». Her er ikke veien fra vemod til latter lang!

Torsdag 26. november kl. 11 på Dypedalåsen

Musikk og historier fra en lang karriere - Steinar Ofsdal

Steinar Ofsdal - musikk og historier fra en lang karriere - Den kulturelle spaserstokken

Steinar Ofsdal er en av Norges mest profilerte folkemusikere. Han har arbeidet med en rekke forskjellige instrumenter, men spesielt hans fløytespill har med årene blitt lett gjenkjennelig. Ofsdal er også komponist for egne innspillinger og for film, radio og TV.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?