Hvaler bibliotek

Innhold

Hvaler bibliotek holder til i Kornmagasinet på Skjærhalden. Biblioteket har en fin avdeling med bøker, film og lydbøker for barn og ungdom. Det er også en stor avdeling for voksne med populære tidsskrifter og et godt utvalg av bøker og lydbøker. Det er tilgang til pc og trådløst Internett med mulighet for å skrive ut. Vi har også en stor lokalhistorisk samling fra Hvaler med bøker og artikler. Er du på jakt etter bøker som du ikke kan finne i katalogen, ta kontakt, så hjelper vi deg gjerne med å bestille den fra et annet bibliotek.

 Åpningstider

Betjent

 
Mandag - onsdag            10-15   
Torsdag 13-18

 

Meråpent

 
Mandag - søndag 07-22

Endringer i de betjente åpningstidene kan forekomme. Velkommen til å benytte det meråpne biblioteket! 

Aktuelt

Hold deg oppdatert på nyheter og endringer fra biblioteket her.

Meråpent

Hvaler bibliotek er meråpent. Det vil si du kan nå låne og levere fra kl 07-22 hver dag hele året, selv om biblioteket er ubemannet. Det som kreves er at du har nasjonalt lånekort som er registrert ved Hvaler bibliotek og du må være over 18 år. Du må møte opp på biblioteket i betjent tid for å få registrert deg som bruker av det meråpne bibliotek, og da vil du også få forelagt en kontrakt som må underskrives.

Katalogsøk

Du kan søke etter bøker, lydbøker og DVDer. Her kan du finne hvilke bøker som er på hylla eller når de blir tilgjengelige. Du kan også reservere bøker.

På denne siden kan du se dine lån og fornye dem. Du trenger passord og brukernavn for å benytte tjenesten. Passord får du tilsendt på mailen din ved å trykke på linken og brukernavnet er lånernummeret ditt, som står under strekkoden.

Gebyr

Purregebyr, 1. gang  60,-
Purregebyr, 2. gang  80,-
Purregebyr, 3. gang 110,-
Erstatningsgebyr, voksenbøker 460,-
Erstatningsgebyr, barnebøker 310,-
Erstatningsgebyr, lydbok voksen 460,-
Erstatningsgebyr, lydbok barn 310,-
Erstatningsgebyr, lydbok enkeltplate               210,-
Erstatningsgebyr, DVD 210,-
Erstatningsgebyr, tidsskrifter 110,-
Erstatningsgebyr, tegneserier 210,-
Erstatningsgebyr, dataspill 210,-
Erstatningsgebyr, språkkurs 510,-
Tap av lånekort  40,-

 

Avdeling Kroksand og Storesand

Mangler du lesestoff på stranden? Finn ei bok du liker! Legg den gjerne tilbake når du er ferdig med den, slik at andre også kan få glede av den!

Filialen på Storesand er åpent i helgene og Kroksand er nå stengt for i år!

Lesesirkel

Har du lyst til å starte en lesesirkel, stiller biblioteket med lokale, og kan være behjelpelig med å skaffe bøker. Ta kontakt!

El-sykler

Biblioteket har to el-sykler til utlån, en med automatgir og en med manuelt gir. Syklene kan du låne ved å henvende deg i Kornmagasinet. For å låne sykkel må du ha lånekort og legitimasjon, være over 18 år og skrive under en avtale hvor du bekrefter at du vil behandle sykkelen pent og at Hvaler kommune fraskriver seg ansvar for skader som måtte oppstå på personer eller gjenstander som følge av lån og bruk. Lån og tilbakelevering skal skje i Kornmagasinets åpningstid og utlånstiden er 24 timer med mulighet for forlengelse dersom ingen har satt seg på venteliste. Purregebyr ved for sen levering er etter kommunens satser.

Bookbites

Bøker rommer kunnskap og opplevelser, og vi er over­beviste om at mer lesing skaper en bedre verden. Vår visjon er å styrke leselysten – derfor har vi utfor­sket digitaliseringens muligheter for å skape den ultimate leseopplevelsen. Mange av fordelene med den fysiske boka forsvinner når littera­turen digitaliseres. Vi velger ofte en bok på grunn av omslaget og bruker bokas lengde eller størrelse til å vurdere om boka passer oss. Bøker på digitale plattformer er uniforme og todimensjonale – det gjør det vanskelig å velge. Det er også vanskelig å navigere i boka. Mange synes derfor med god grunn at det er utfordrende å lese digitalt. Hjernen er en mental muskel som har behov for å avkode mengden av tekst for å forstå hvor lenge den må konsentrere seg.

BookBites gjenskaper fordelene til den fysiske boka i en digital kontekst. Med en banebrytende lesetekno­logi sporer BookBites lesehastigheten din kontinuer­lig, og antallet leste minutter blir et fast holdepunkt under lesingen. Som leser får du oversikt over boka, og det synliggjøres nøyaktig hvor lang tid det vil ta å lese neste bit eller hele boka. Bruk av data gjør den gode digitale leseopplevelsen enda bedre og gir deg også muligheten til å få oversikt over og følge med i din egen lesing.

For å komme igang med bruk av Bookbites - se denne introduksjonsfilmen!

Sommerles

Velkommen til sommerles 2022

Sommerles.no er en digital lesekampanje for barn i 1.-7. klasse som varer fra 1. juni til 31. august. Målet er å motivere barn til å lese og finne leseglede gjennom en lang sommerferie.

På sommerles.no kan du registrere bøkene du leser, samle poeng, få kule premier og lesetips, lese den eksklusive Sommerles-fortellingen, løse oppgaver og følge med på hva vennene dine leser!Les så mye du orker, samtidig som du samler XP (poeng), troféer og premier. Stikk innom biblioteket, lån med deg bøker og hent kodeord og premier. Sommerles er en nettbasert kampanje. Det vil si at du lager en egen profil, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og kan følge med på hva vennene dine leser. Husk å registrere alt du leser - hver eneste side teller! 

 

 

 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?