Hvaler bibliotek

Innhold

Hvaler bibliotek holder til i Kornmagasinet på Skjærhalden. Biblioteket har en fin avdeling med bøker, film og lydbøker for barn og ungdom. Det er også en stor avdeling for voksne med populære tidsskrifter og et godt utvalg av bøker og lydbøker. Det er tilgang til pc og trådløst Internett med mulighet for å skrive ut. Vi har også en stor lokalhistorisk samling fra Hvaler med bøker og artikler. Er du på jakt etter bøker som du ikke kan finne i katalogen, ta kontakt, så hjelper vi deg gjerne med å bestille disse fra et annet bibliotek.

Åpningstider

Betjent bibliotek
Tirsdag, torsdag, fredag og lørdag kl. 10-15
Onsdag kl. 15-20

Meråpent
Mandag-søndag kl. 07-22

Endringer i de betjente åpningstidene kan forekomme. Velkommen til å benytte det meråpne biblioteket! 

Aktuelt

Hold deg oppdatert på nyheter og endringer fra biblioteket.

Vi opplever for tiden at det er problemer med å komme gjennom til vår telefon. For å kontakte oss, ring 456 51 279.

Meråpent

Hvaler bibliotek er meråpent. Det vil si du kan nå låne og levere bøker fra kl. 07 til 22 hver dag hele året, selv om biblioteket er ubemannet. Det som kreves er at du har nasjonalt lånekort som er registrert ved Hvaler bibliotek og du må være over 18 år. Du må møte opp på biblioteket i betjent tid for å få registrert deg som bruker av det meråpne bibliotek, og da vil du også få forelagt en kontrakt som må underskrives.

Katalogsøk

Du kan søke etter bøker, lydbøker og DVDer. Her kan du finne hvilke bøker som er på hylla eller når de blir tilgjengelige. Du kan også reservere bøker.

Bruk denne siden til å du se dine lån og fornye dem. Du trenger passord og brukernavn for å benytte tjenesten. Passord får du tilsendt på mailen din ved å trykke på linken og brukernavnet er lånernummeret ditt, som står under strekkoden.

Gebyrer

Leiepriser
 
  Timeleie  Dagleie 
Hele Hvalerhallen, inkl. garderober 440 4400
1/3 av Hvalerhallen, inkl. garderobe 230 2300
1/2 av Hvalerhallen, inkl. garderobe 250 2500
Garderober, Hvalerhallen 130 1300
Scene, Hvalerhallen 160 1600
Kafè, Hvalerhallen 250 2500
Undervisningsrom/grupperom 100 1000
Fritidsklubb 300 3000
Skytebane 250 2500
Hele Hvalerhallen med kafè – idrettsarrangement   480 4800
Samfunnshus Floren/gymsal, inkl. garderobe 250 2500
Kommersiell utleie 520 5200
Kantine eller personalrom ved skolen 500 5000
Besøkssenter Storesand 250 2500
Besøkssenter Skjærhalden 250 2500
Kultursal Asmaløy 250 2500
Bibliotek

Utleie av utstillingslokaler i Biblioteket: 20% av omsetning begrenset nedover til 1000 kroner pr. utstilling.

 • Purregebyr, 1. gang: 60 kroner
 • Purregebyr, 2. gang: 80 kroner
 • Erstatningsgebyr, voksenbøker: 460 kroner
 • Erstatningsgebyr, barnebøker: 310 kroner
 • Erstatningsgebyr, lydbok voksen: 460 kroner
 • Erstatningsgebyr, lydbok barn: 310 kroner
 • Erstatningsgebyr, enkeltplate lydbok: 210 kroner
 • Erstatningsgebyr, DVD: 210 kroner
 • Erstatningsgebyr, tidsskrifter: 110 kroner
 • Erstatningsgebyr, tegneserier: 300 kroner
 • Erstatningsgebyr, dataspill: 210 kroner
 • Erstatningsgebyr, språkkurs: 510 kroner
 • Tap av lånekort: 50 kroner
 Lyd og lys
 • Profesjonelt PA -anlegg med alt av kabling, mikrofoner, stativer, mikser til konsertbruk. Leiepris er inkl. tekniker (påkrevd) i inntil 8 timer: 8700 kroner
 • Basispakke speakeranlegg/sanganlegg/musikkavspilling til mindre selskaper: 1500 kroner
 • Trådløse mikrofoner med hodebøyle/myggmikrofon (per sett): 400 kroner
 • Mellomstort lydanlegg med aktive sub-basser til dansearrangement og mindre konserter: 4000 kroner
 • Mobil scene på 6 x 8 meter med inndekning på sider og bakside + frontskjørt: 8000 kroner
 • Lys, DMX, par kanner, lysmiksere, dimmere og røykmaskiner: Be om tilbud

Ønsker du personale til frakt, montering og betjening koster dette 480 kroner for hver påbegynte time. Kjøring beregnes etter statens satser.

Kulturskolen
 • Elevkontingent: 3600 kroner i året
 • Elevplass søsken- og flerfagsmoderasjon, ordinær plass: 2700 kroner i året
 • Elevplass fordypningsprogram: 6800 kroner i året
 • Elevplass søsken- og flerfagsmoderasjon, fordypningsprogram: 5100 kroner i året
 • Instrumentleie: 500 kroner i året
Kunstgata

Hvaler kunstforening står for de fleste utstillingene i Kunstgata. Ved utleie av utstillingslokale utover dette, formidler kulturkontoret ledige tidspunkter, til 20% av omsetningen, begrenset nedover til 900 kroner pr. utstilling.

Ferieklubb
 • Deltakelse per uke: 850 kroner
 • Deltakelse per dag (ved ledig kapasitet): 300 kroner

Avdeling Kroksand og Storesand

Mangler du lesestoff på stranden? Finn ei bok du liker! Legg den gjerne tilbake når du er ferdig med den, slik at andre også kan få glede av den!

Filialen på Storesand er åpent i helgene og Kroksand er nå stengt for i år!

Lesesirkel

Har du lyst til å starte en lesesirkel, stiller biblioteket med lokale, og kan være behjelpelig med å skaffe bøker. Ta kontakt!

Bookbites

Bøker rommer kunnskap og opplevelser, og vi er over­beviste om at mer lesing skaper en bedre verden. Vår visjon er å styrke leselysten – derfor har vi utfor­sket digitaliseringens muligheter for å skape den ultimate leseopplevelsen. Mange av fordelene med den fysiske boka forsvinner når littera­turen digitaliseres. Vi velger ofte en bok på grunn av omslaget og bruker bokas lengde eller størrelse til å vurdere om boka passer oss. Bøker på digitale plattformer er uniforme og todimensjonale – det gjør det vanskelig å velge. Det er også vanskelig å navigere i boka. Mange synes derfor med god grunn at det er utfordrende å lese digitalt. Hjernen er en mental muskel som har behov for å avkode mengden av tekst for å forstå hvor lenge den må konsentrere seg.

BookBites gjenskaper fordelene til den fysiske boka i en digital kontekst. Med en banebrytende lesetekno­logi sporer BookBites lesehastigheten din kontinuer­lig, og antallet leste minutter blir et fast holdepunkt under lesingen. Som leser får du oversikt over boka, og det synliggjøres nøyaktig hvor lang tid det vil ta å lese neste bit eller hele boka. Bruk av data gjør den gode digitale leseopplevelsen enda bedre og gir deg også muligheten til å få oversikt over og følge med i din egen lesing.

Kom igang med Bookbites med denne introduksjonsfilmen! 

Sommerles

Sommerles.no er en nasjonal, digital sommerlesekampanje for alle barn i 1. – 7. klasse i regi av bibliotekene. Målet vårt er å få flest mulig barn til å lese mest mulig gjennom en lang sommerferie. Sommerles.no varer fra 1. juni – 31. august hvert år, og det er helt gratis å være med. 

For å bli med går dere inn på Sommerles.no og lager en profil til barnet. Fordi barna er under 15 år, trenger de samtykke fra dere foresatte for å kunne delta. Barna må av samme grunn registrere seg med e-postadressen til en foresatt. Ved registrering oppgir dere navn, lånenummer, alder, kjønn og hvilket bibliotek dere hører til. Alle velger seg et kallenavn ved registrering, slik at man kan være helt anonym hvis man ønsker det. 

Det skal være gøy å være med på Sommerles.no! For hver leste bok som registreres inne på nettsiden, samler barna poeng og går etter hvert opp i level. Dette får de digitale trofeer for, men også fysiske premier som kan hentes på biblioteket. 

Sommerles har også en spesialskrevet fortelling av forfatteren Mari Moen Holsve, hvor to tøffe barn, Astrid og Asbjørn, drar ut på nye eventyr hvert år. Les gjerne fortellingen sammen, eller hør den som lydfil inne på Sommerles.no. 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?