Besøkssenter Ytre Hvaler Nasjonalpark

Innhold

Ytre Hvaler nasjonalparks besøkssenter ligger på Skjærhalden. Senteret ligger i tredje etasje på Kornmagasinet kulturhus. I tillegg er det også et mindre besøkssenter ved stranda på Storesand - flott plassert i skjærgården ved Europas første marine nasjonalpark.

Historie

Besøkssenteret Ytre Hvaler er Norges 15. autoriserte besøkssenter, og har som mål å bedre forståelsen for kystens verdier. Senteret ønsker å bidra til kunnskap og forskning, og vil være et naturlig knutepunkt for ulike interessegrupper i nasjonalparken. Det ble åpnet 09.09.2009, samtidig med den offisielle åpningen av Ytre Hvaler nasjonalpark og Kosterhavets nationalpark i Sverige.

På senterne kan du lære om livet over og under vann. I tillegg arrangeres det også foredrag og guidede turer i nasjonalparken.

For mer informasjon om nyheter, aktiviteter og åpningstider, følg med på vår Facebookside - Besøkssenter Ytre Hvaler nasjonalpark.

Opplevelser

Visste du at verdens største innenskjærs korallrev er å finne i Ytre Hvaler nasjonalpark? På Besøkssenteret kan du lære om naturen i nasjonalparken. Her finner du utstilling med tekst og bilder, eksempler på forekomster fra naturen i nasjonalparken og bildeframvisning på skjerm. For barna er det mange aktiviteter, bli med på skattejakt, ta detektivrunden, forsk og opplev sanseboksene, lag en tegning og mye mer.

I Lilleputtsenteret i havnen finnes det også et utendørs akvarium som gir et lite innblikk i livet under havoverflaten.

Besøkssenter Storesand er åpent med aktiviteter gjennom sommerferien. I vinterhalvåret er det åpen kafe i helgene og skolens ferier. 

Åpningstider

Besøkssenter Skjærhalden åpnet ny og spennende utstilling 9. september 2022. Det er gratis å komme inn og spenennde for liten og stor. Åpningstidene er tirsdag til fredag kl. 10.00-15.00. Utover dette, etter avtale. 

Besøkssenter Storesand har åpent med kafe lørdager og søndag kl. 11.30-16.00 (oktober, november, mars og april) og kl. 11.30-15.00 (desember og januar). 

Her finner du hjemmesiden til Ytre Hvaler nasjonalpark.

Lilleputtsenteret

Nede på brygga ligger Lilleputtsenteret, med akvarium og krabbekum. Det blir aktiviteter og konkurranser på brygga, samt at du kan være med å mate fiskene. Akvariet er vinterstengt og fylles opp igjen til våren! 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?