Besøkssenter Ytre Hvaler Nasjonalpark

Innhold

Ytre Hvaler nasjonalparks besøkssenter ligger på Skjærhalden. Senteret ligger i tredje etasje på Kornmagasinet kulturhus, flott plassert i skjærgården ved Europas første marine nasjonalpark.

Historie

Nasjonalparkens Besøkssenter finner du på Kornmagasinet, sentralt plassert på Skjærhalden. På Besøkssenteret kan du kære om livet over og under vann. Ta en titt på utstillingene, se filmen om nasjonalparken, besøk barnekroken, bli med på skattejakt og opplev flere morsomme aktiviteter.

Vi arrangerer også foredrag og guidede turer slik at dere kan lære med om naturen og miljøet her i nasjonalparken vår.

Besøkssenteret Ytre Hvaler er Norges 15. autoriserte besøkssenter, og har som mål å bedre forståelsen for kystens verdier. Senteret ønsker å bidra til kunnskap og forskning, og vil være et naturlig knutepunkt for ulike interessegrupper i nasjonalparken. Det ble åpnet 09.09.2009, samtidig med den offisielle åpningen av Ytre Hvaler nasjonalpark og Kosterhavets nationalpark i Sverige.

Opplevelser

Visste du at verdens største innenskjærs korallrev er å finne i Ytre Hvaler nasjonalpark? På Besøkssenteret kan du lære om naturen i nasjonalparken. Her finner du utstilling med tekst og bilder, eksempler på forekomster fra naturen i nasjonalparken og bildeframvisning på skjerm. For barna er det mange aktiviteter, bli med på skattejakt, ta detektivrunden, forsk og opplev sanseboksene, lag en tegning og mye mer. I Lilleputtsenteret i havnen finnes det også et utendørs akvarium som gir et lite innblikk i livet under havoverflaten.

Åpningstider

Besøkssenter Ytre Hvaler nasjonalpark er gratis og åpent for alle!

 

Tirsdag - fredag       10-15
   
   

 Her finner du hjemmesiden til Ytre Hvaler nasjonalpark.

 

 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?