Besøkssenter Ytre Hvaler Nasjonalpark

Innhold

Ytre Hvaler nasjonalparks besøkssenter ligger på Skjærhalden. Senteret ligger i tredje etasje på Kornmagasinet kulturhus. I tillegg er det også et mindre besøkssenter ved stranda på Storesand - flott plassert i skjærgården ved Europas første marine nasjonalpark.

Historie

Besøkssenteret Ytre Hvaler er Norges 15. autoriserte besøkssenter, og har som mål å bedre forståelsen for kystens verdier. Senteret ønsker å bidra til kunnskap og forskning, og vil være et naturlig knutepunkt for ulike interessegrupper i nasjonalparken. Det ble åpnet 09.09.2009, samtidig med den offisielle åpningen av Ytre Hvaler nasjonalpark og Kosterhavets nationalpark i Sverige.

På senterne kan du lære om livet over og under vann. I tillegg arrangeres det også foredrag og guidede turer i nasjonalparken.

For mer informasjon om nyheter, aktiviteter og åpningstider, følg med på vår Facebookside - Besøkssenter Ytre Hvaler nasjonalpark.

Opplevelser

Visste du at verdens største innenskjærs korallrev er å finne i Ytre Hvaler nasjonalpark? På Besøkssenteret kan du lære om naturen i nasjonalparken. Her finner du utstilling med tekst og bilder, eksempler på forekomster fra naturen i nasjonalparken og bildeframvisning på skjerm. For barna er det mange aktiviteter, bli med på skattejakt, ta detektivrunden, forsk og opplev sanseboksene, lag en tegning og mye mer.

I Lilleputtsenteret i havnen finnes det også et utendørs akvarium som gir et lite innblikk i livet under havoverflaten.

Besøkssenter Storesand er åpent med aktiviteter gjennom sommerferien. I vinterhalvåret er det åpen kafe i helgene og skolens ferier. 

Åpningstider

Besøkssenter Skjærhalden åpnet ny og spennende utstilling 9. september 2022. Det er gratis å komme inn og spenennde for liten og stor. Åpningstidene er tirsdag til fredag kl. 10.00-15.00. Utover dette, etter avtale. Senteret er julestengt fra 15. desember og over til nyåret. 

Besøkssenter Storesand har åpent med kafe lørdager og søndag kl. 11.30-16.00 (oktober, november, mars) og kl. 11.30-15.00 (desember og januar). 

Her finner du hjemmesiden til Ytre Hvaler nasjonalpark.

Årets brosjyre

Her er årets brosjyre med informasjon om nasjonalparken og aktiviteter i regi av Besøkssenteret. 

Sommeraktiviteter 2023

Pris per barn er 80,- Billetter kjøpes på Hoopla

Her kommer mer informasjon om sommeren 2023 så snart programmet foreligger. 

Velkommen tilbake til våre aktiviteter i 2023.  

Kulturhistoriske vandringer

Billetter kjøpes på Hoopla

Det blir også kulturhistoriske vandringer i 2023. 

Velkommen tilbake til våre kulturhistoriske vandringer i 2023.  

Lilleputtsenteret

Nede på brygga ligger Lilleputtsenteret, med akvarium og krabbekum. Det blir aktiviteter og konkurranser på brygga, samt at du kan være med å mate fiskene. Akvariet er vinterstengt og fylles opp igjen til våren! 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?