Transport og henting av Ukrainske flyktninger

Innhold

Her finner du informasjon om transport av flyktninger

Hvis du kjører ukrainske flykninger til Norge, må de transporteres til Nasjonalt ankomstsenter i Råde kommune. Du kan ikke transportere ukrainske flykninger andre steder enn til Nasjonalt ankomstsenter. Dette gjelder de som oppholder seg  i Oslo, Øst, Sør-Øst eller Innlandet politidistrikt. De som ikke oppholder seg på Østlandet, kan fra og med onsdag 16. mars kl 08:00 registrere seg i sitt lokale politidistrikt. Her finner du oversikten over hvor man kan registrere seg i de ulike distriktene.

Du må melde ifra til Politiets utlendingsenhet per e-post pu.desken@politiet.no, eller telefon 22 80 66 00 før bussen ankommer Norge.

Nasjonalt ankomstsenter - Råde. E-post politiets.utlendingsenhet@politiet.no, eller telefon 22 34 24 00.

Hvis du vurderer å hente flykninger til Norge fra utlandet, bør du lese informasjonen her først.

Statsminister Jonas Gahr Støre uttalte i VG 8. mars at "Det er rørende å se alle dem som kaster det de har i hendene for å hjelpe folk i nød. De har min fulle respekt. Samtidig er det viktig for meg å si at vi står overfor en flyktningsituasjon som kan bli kaotisk og umulig å håndtere hvis vi ikke lykkes med samordning og organisering. Det hjelper ikke de ukrainske flyktningene om vi mister kontrollen." Det er viktig at de som kommer registrerer seg slik at det offentlige kan tilby tjenester til de som trenger det raskest mulig. 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?