Råd om klima og energi

Innhold

Hvaler kommune tilbyr gratis klima- og energirådgivning til privatpersoner og selskaper.

Tilbudet er en del av kommunens arbeid med klima og energi. Målet er å bidra til kunnskapsbygging og legge til rette for at boligeiere, boligselskap og bedrifter skal kunne ta klimavennlige valg.

Tilbudet omfatter blant annet:

 • Rådgivning på telefon og e-post
 • Befaring med energirådgiver (begrenset tilbud)
 • Energianalyse av din bolig på nett
 • Informasjonsmøter om smarte klima- og energitiltak, sykling og elbillading

Hvaler kommune og Klima Østfold-samarbeidet tilbyr gratis klima- og energirådgivning til folk og firmaer. Du kan få objektive råd om hvordan du kan redusere energibruken og finne klimavennlige løsninger for din husstand, boligsselskap eller bedrift.  Rådgivningen vil foregå på nett og telefon. I tillegg kan boligeiere bestille videobefaring, mens borettslag, sameier og bedrifter også kan få befaringer med energirådgivere. Tilbudet er gratis og uforpliktende.

Hva kan man få råd om?

Du kan blant annet få råd om:

 • Elbillading
 • Etterisolering av vegger og tak
 • Bytting av vinduer og dører
 • Installering av varmepumpe
 • Solceller
 • Smart styring
 • Alternative energikilder
 • Støtteordninger fra Enova

Kampanjen er finansiert av kommunen og Klima Østfold, og arrangeres i samarbeid med Viken fylkeskommune og Klimapartnere Viken. Tjenestene og rådgivningen er levert av Energiportalen AS, Bravida Norge AS avd. Energibygg, Simenergi AS, Asplan Viak AS, Naturvernforbundet og Elbilforeningen.

For boligeiere

Energirådgivere besvarer henvendelser på telefon og epost fra mandag til og med fredag fra klokken 0900 til 1500. Energirådgivere vil hjelpe deg med smarte klima- og energitiltak, spørsmål om solceller, smart styring, støtteordninger og råd om ladeløsninger for elbil. Rådgivning får du på e-post eller telefon 466 26 000.

Du kan avtale en videobefaring med en energirådgiver, som vil kunne hjelpe deg med smarte klima- og energiløsninger i din bolig. Dette er et begrenset tilbud. Ring 466 26 000 for avtale.

Verktøyet Energiportalen muliggjør objektiv nettbasert energianalyse av boligen din. 

Du finner mer kampanjeinformasjon og aktiviteter på Klimasmart.

For borettslag og sameier

Energirådgivere besvarer henvendelser på telefon og epost fra mandag til og med fredag fra klokken 0900 til 1500. Energirådgivere vil hjelpe deg med smarte klima- og energitiltak, spørsmål om solceller, smart styring, støtteordninger og råd om etablering av ladeløsninger for elbil. Rådgivning får du på e-post eller telefon 466 26 000.

Du kan avtale en befaring med en energirådgiver, som vil kunne hjelpe deg med smarte klima- og energiløsninger i bygget. Dette er et begrenset tilbud. Ring 466 26 000 for avtale.

For små- og mellomstore eiendomsforvaltere og gårdeiere 

Energirådgivere besvarer henvendelser på telefon og epost fra mandag til og med fredag fra klokken 0900 til 1500. Energirådgivere vil hjelpe deg bl.a. med smarte klima- og energitiltak, tilstandsanalyse av bygget, spørsmål om solceller, smart styring, grønne leiekontrakter, støtteordninger og råd om etablering av ladeløsninger for elbil. Rådgivning får du på e-post eller telefon 466 26 000.

Du kan avtale en befaring med en energirådgiver, som vil kunne hjelpe deg med smarte klima- og energiløsninger i bygget. Dette er et begrenset tilbud. Ring 466 26 000 for avtale.

Generell kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål om kampanjen, kan du får svar på e-post eller 466 26 000. På nettsidene til Klimasmart kan du lese mer om de ulike tjenestene. 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?