Innhold

Hvaler Bredbånd er et kommunalt initiativ for å bygge ut fremtidens fibernett.

Bestill fiber eller meld din interesse

Her kan du bestille fiber til din eiendom     Meld din interesse 

Fiber på Hvaler

I dag finner du mange av Hvaler kommunes tjenester på nett. I fremtiden vil vi få stadig flere digitale tjenester som kan utføres eller oppleves i hjemmet. Det gir deg frihet til å benytte tjenestene når det passer for deg, og ikke bare innenfor våre åpningstider. Tjenester fra for eksempel NAV, skole og omsorg vil i enda større grad være tilgjengelige hjemmefra.

Derfor bygger Hvaler kommune ut lynraskt fibernett til alle bebodde øyer. Vårt mål er å levere gode og trygge tjenester til hele befolkningen uansett hvor du bor eller har hytte. Kommunen har ansvaret for at alle våre tjenester utføres på en trygg og sikker måte. Gjennom våre egne fiberlinjer skal vi både gi deg frihet til kommersielle produkter (som TV og internett) og en sikker oppkobling som ivaretar deg som innbygger, kunde, bruker eller besøkende. 

Kontakt 

Her kan du kontakte oss - så svarer vi fortløpende 

Om fiberselskapet 

Hvaler kommune har i løpet av flere år investert i utbygging av et kommunalt fibernett og etablerer ett nytt selskap som skal tilrettelegge for den videre utbygging i åpnet fibernett.

Det kommunale fiberselskapets oppgave vil bli å bygge et smart og fleksibelt nett med god kapasitet for fremtiden. Selskapet vil stå som eier og er ansvarlig for drift av eksisterende fibernett og den videre utbyggingen Det vil bygges ut område for område, slik at innbyggere, næringsliv og hytteeiere får muligheten til å koble seg på fibernettet. 

Fri konkurranse

Det kommunale fiberselskapet skal stå som leverandør av det elektroniske kommunikasjonsnettet. Med en slik modell vil det være fri konkurranse og alle tjenesteleverandører vil konkurrere på like vilkår. Sluttkunden vil med denne løsningen kunne velge ulike tjenesteleverandører til tv og Internett. Kommunen vil videre bruke fibernettet til egne tjenester som velferdstjenester, overvåkning av VA-nett, skoler, barnehager etc.

Tjenestene våre

Her kan du se hvilke tjenester vi leverer

Ofte stilte spørsmål

Hva må jeg gjøre for å bestille fiber?

Først må du melde interesse, deretter sender vi et bestillingsskjema, slik at vi kan gi deg startpakken. Når alt praktiske er i boks, er det bare å grave ned ledningen fra tomtegrensen til husveggen. Resten ordner vi.

Hva er egentlig fiber?

Fiber sender signaler via lys – i lysets hastighet. Derfor er hastigheten til fibernett vesentlig høyere enn alle andre Internett-løsninger som blir benyttet i dag. Tradisjonelt bredbånd, slik vi kjenner det, sender signaler gjennom kobberkabler, mobilnettet eller radiomaster. Fiber, derimot, består av hår-tynne glasstråder, og sender altså signaler i lysets hastighet. Dette gjør det mulig å sende enorme informasjonsmengder ekstremt hurtig. I tillegg er fiber både stabilt og et sikrere valg enn tradisjonelt bredbånd.

 

Kan fibernett bli påvirket av vær og vind?

Nei. Vær, vind, temperatur, kabellengde eller kvalitet har ingen innvirkning på hastigheten på nettet. Fiber fungerer på samme måte som en HDMI-kabel, enten kommer signalet frem, eller så kommer det ikke frem.

Hvor mange tjenesteleverandører kan jeg velge mellom?

Hvaler Bredbånd har som mål å få med så mange tjenesteleverandører som mulig. Slik blir det blir konkurranse i markedet. 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?