Influensa: vaksinering av risikogrupper

12.10.2020 kl. 15.00: Hvis du er i en av risikogruppene anbefaler Folkehelseinstituttet å ta årets influensavaksine. Selv om du aldri har gjort det tidligere er det nå viktigere enn noen gang!

Følgende grupper er definert som risikogrupper:

• Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om influensavaksine
  • Beboere i omsorgsboliger og sykehjem
  • Alle fra fylte 65 år
  • Barn og voksne med:
    • diabetes type 1 og 2
    • kronisk lungesykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt
    • kronisk nevrologisk sykdom eller skade
    • nedsatt immunforsvar
    • svært alvorlig fedme (KMI over 40)
    • annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege.

Hvaler kommune organiserer massevaksinering av innbyggere i risikosonen. Influensavaksinen er i år subsidiert av staten og koster 50 kr når du tar den i Hvalerhallen eller hos fastlegen.

Praktisk informasjon om vaksinering

• Innbyggere i risikogruppen med etternavn som begynner på A til og med F kan møte opp i Hvalerhallen fredag 6. november i tidsrommet 09.00 – 12.00.
  • Innbyggere i risikogruppen med etternavn som begynner på G til og med K kan møte opp i Hvalerhallen fredag 6. november i tidsrommet 12.00 – 15.00.
  • Innbyggere i risikogruppen med etternavn som begynner på L til og med R kan møte opp i Hvalerhallen fredag 13. november i tidsrommet 09.00 – 12.00.
  • Innbyggere i risikogruppen med etternavn som begynner på S til og med Å kan møte opp i Hvalerhallen fredag 13. november i tidsrommet 12.00 – 15.00.
  • Legitimasjon må medbringes.
  • Du må være symptomfri for å møte opp.
  • Hold avstand til andre!

Sist endret: 12.10.2020