Hvaler folkebibliotek

Innhold

Hvaler bibliotek holder til i Kornmagasinet på Skjærhalden. Biblioteket har en fin avdeling med bøker, film og lydbøker for barn og ungdom. Det er også en stor avdeling for voksne med populære tidsskrifter og et godt utvalg av bøker og lydbøker. Det er tilgang til pc og trådløst Internett med mulighet for å skrive ut. Vi har også en lokalhistorisk samling fra Hvaler med bøker og artikler. Er du på jakt etter bøker som du ikke kan finne i katalogen, ta kontakt, så hjelper vi deg gjerne med å bestille den fra et annet bibliotek.

 Åpningstider

Mandag - onsdag                10-15
Torsdag 13-18

 

Meråpent

 
Mandag - søndag                07-22

Selvbetjening

Du kan søke etter bøker, lydbøker og DVDer i bibliotekets katalog. Her kan du finne hvilke bøker som er på hylla eller når de blir tilgjengelige. Du kan også reservere bøker.

MappaMi kan du se dine lån og fornye dem. For å bruke siden trenger du passord og brukernavn. Passord får du tilsendt på mailen din ved å trykke på linken og brukernavnet er lånernummeret ditt, som står under strekkoden.

Avdeling Kroksand

Mangler du lesestoff på stranden? Finn ei bok du liker! Legg den gjerne tilbake når du er ferdig med den, slik at andre også kan få glede av den!

Lesesirkel

Har du lyst til å starte en lesesirkel, stiller biblioteket med lokale, og kan være behjelpelig med å skaffe bøker. Ta kontakt!

Meråpent

Hvaler bibliotek er meråpent. Det vil si du kan nå låne og levere fra kl 0700 til kl 2200 hver dag hele året, selv om biblioteket er ubemannet.Det som kreves er at du har nasjonalt lånekort som er registrert ved Hvaler bibliotek og du må være over 18 år. Du må møte opp på biblioteket i betjent tid (mandag-onsdag 1000 til 1500 og torsdag 1300 til 1800) for å få registrert deg som bruker av det meråpne bibliotek, og da vil du også få forelagt en kontrakt som må underskrives.

El-sykler

Biblioteket har to el-sykler til utlån, en med automatgir og en med manuelt gir. Syklene kan du låne ved å henvende deg i Kornmagasinet. For å låne sykkel må du ha lånekort og legitimasjon, være over 18 år og skrive under en avtale hvor du bekrefter at du vil behandle sykkelen pent og at Hvaler kommune fraskriver seg ansvar for skader som måtte oppstå på personer eller gjenstander som følge av lån og bruk. Lån og tilbakelevering skal skje i Kornmagasinets åpningstid og utlånstiden er 24 timer med mulighet for forlengelse dersom ingen har satt seg på venteliste. Purregebyr ved for sen levering er etter kommunens satser.

Sommerles 2018

Sommerles er en digital lesekampanje for 1. - 7. klasse som varer fra 1. juni til 31. august.

Sommerles er en nettbasert kampanje. Det vil si at du lager en egen profil, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og kan følge med på hva vennene dine leser på nettsiden sommerles.no​. Her får du også tilgang til en fortelling.

Sommerles er til for å gjøre lesing enda litt morsommere for deg: for hver bok du leser og registrerer på sommerles.no, får du XP (poeng) og går etterhvert opp i level. Sommerles er for alle, uansett hvor fort eller sakte du leser. Du konkurrerer nemlig først og fremst med deg selv. Du kan velge å lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller du kan bli lest for av noen andre - all lesing teller og gir deg poeng. Og selvsagt har vi premier! Du kan få både kule digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og premier som du henter på biblioteket.

Sommerles er en lesekampanje laget for å motivere barn til å lese av egen lyst. Det skal være gøy å være med på Sommerles! I tillegg får barna som leser jevnlig i løpet av sommeren, opprettholdt leseferdighetene sine gjennom en lang ferie. Noen barn leser på fritiden uten noen ekstra motivasjon, men vi vet også at de barna som ikke gjør det, stiller med et dårligere utgangspunkt ved neste års skolestart. Vi håper at dere vil hjelpe oss med å motivere barnet deres til å være med på Sommerles. Sommerles er en flott lesekampanje uansett hvor dere skal feriere i sommer. Ta turen innom sommerles.no​ for mer info - eller besøk ditt lokale bibliotek!

 

Sist endret: 04.06.2018

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?