Vil du bli leksehjelper for voksne flyktninger i Hvaler kommune?

Hver uke, fra mandag til torsdag fra ca 13.30 til 15.30, tilbyr Hvaler kommune leksehjelp for voksne på Hvalerhallen. For å gi et godt tilbud trenger flere engasjerte leksehjelpere.

Mange har bruk for en-til-en hjelp med lekser i fagene norsk og samfunnsfag. Du behøver ikke være lærer for å hjelpe til, bare ha god tålmodighet. Du trenger ikke å være der hver dag.

Våre leksehjelpere synes det er en hyggelig «jobb» hvor det også er tid til en kopp kaffe, en matbit og en god samtale.

Du kan se bilder fra leksehjelpen på våre Facebook-sider.

Bakgrunn
Hvaler kommune huser for tiden en rekke enslige mindreårige flytninger, fem familier og tolv enslige voksne som kommer fra Syria, Afghanistan, Iran, Irak, Somalia, Eritrea og Etiopia.

Det vi mest av alt trenger for å kunne hjelpe våre flyktninger, er hjelp til å integrere dem i Hvalersamfunnet. Det er flere måter å gjøre det på og leksehjelp er en viktig hjelp for de som har kommet til Hvaler.

Vi er også på utkikk etter vennskapsfamilier og besøkshjem
Våre flyktninger, både enslige voksne, og familier, trenger vennskapsfamilier og enkeltpersoner som kan tilby vennskap. De kan trenge hjelp til hverdagslige ting som leksehjelp eller bare det å bli kjent med andre på Hvaler.

Enslige mindreårige flyktninger trenger besøkshjem som kan tilby omsorg, vennskap, hjelp til å bli kjent på Hvaler.

Har du spørsmål eller lyst til å hjelpe kan du kontakte;
Eva Tømmerholt – på telefon 404 36 915 (hverdager, formiddag) evatom@hvaler.kommune.no – når det gjelder enslige voksne og familierLisa Solberg på 918 16 183 (hverdager) – når det gjelder enslige mindreårige flyktninger

Hvaler kommune har fått forespørsel fra Fylkesmannen i Østfold om å bosette flere flykninger. Kommunestyret vil ta stilling til dette i løpet av høsten 2015.

25.09.2015
22.07.2016