Vil du bidra til et løft for Storesand?

Oslofjordens friluftsråd inviterer til spleiselag

Oslofjordens Friluftsråd (OF) vil ha alle med på spleiselaget for å løfte Storesand!

Et friluftshus på Storesand, Hvaler kan snart bli en virkelighet – men for å komme i mål inviterer OF til spleiselag. Sanitærbygget og kiosken på Storesand er slitne og trenger sårt oppgradering. Målet er å etablere et nytt friluftshus som erstatning for disse.

Storesand på Hvaler er en unik plass, og det mest besøkte stedet i Ytre Hvaler nasjonalpark. Dette er en av Østfolds mest brukte strender, og en god sommerdag kan det være over tusen glade badegjester her. Her finner du en tradisjonsrik teltplass uten biler og campingvogner, storslått natur, kulturminner, kyststi og en liten strandkafé. Dette er et viktig turområde hele året. Storesand og Hvalerskjærgården er viktige friluftslivsområder for hele Oslofjordregionen.

Oppgradering av Storesand har vært et tema i mange år, uten at det har vært mulig å få til den tilstrekkelige finansieringen. Prosjektet er et samarbeid mellom Oslofjordens Friluftsråd, Ytre Hvaler nasjonalpark, Hvaler kommune, Østfold fylkeskommune og Fylkesmannen i Østfold. Teltplassen og kiosken drives av en gruppe frivillige med stort engasjement for Storesand.

Målet er å oppgradere bygningsmassen på stedet til et friluftshus som er verdig denne viktige innfallsporten til Norges første marine nasjonalpark. Planen er å erstatte de eksisterende med ett bygg, som har et enkelt utsalgssted, sanitæranlegg og funksjoner som styrker telting og det enkle friluftslivet. I tillegg håper vi å legge bedre til rette for formidling av friluftslivsmulighetene og naturverdiene i denne unike skjærgården.

Prosjektet har nå fått flere viktige bidrag, blant annet fikk OF 2,5 millioner i gave fra Sparebankstiftelsen DNB. Dette er avgjørende for at arbeidet kan komme ordentlig i gang. Men OF trenger fortsatt hjelp for å komme helt i mål, og lanserer derfor en kampanje for folkefinansiering.

Kampanjen er lansert på Vipps og Bidra.no, som er to portaler for folkefinansiering, eller «crowdfunding». Her kan enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner gi et valgfritt bidrag til et nytt friluftshus.

Målet er å samle inn til sammen 100 000 kr, og samtidig skape oppmerksomhet og interesse for prosjektet. Kanskje er det private bedrifter og entreprenører som har gode ideer og ønsker å bidra til realiseringen av bygget?

Mange vil ha stor glede av at Storesand får et løft – og OF håper mange har lyst til å være med å bidra til å realisere visjonen om et friluftshus.

Mer informasjon får man også på http://www.oslofjorden.org/portal/page/portal/of/nyhet?displaypage=TRUE&element_id=15086286

Kontaktpersoner:
Rune Svensson, direktør                                              90 56 96 22
Cathrine Restad-Hvalby, prosjektkontakt             91 60 19 05
Paul Henriksen, lokal prosjektkontakt                    41 46 37 71

Det er også mulig å kontakte stiftelsen som driver teltplassen, ta kontakt med OF for mer info.

12.07.2016