Vanningsrestriksjoner for Hvaler kommune og Fredrikstad kommune

På grunn av økt vannforbruk i sommermånedene innføres vanningsrestriksjoner fra dags dato og inntil videre. Det er erfaringsmessig i forbindelse med vanning at problemer med dårlig vanntrykk oppstår.

Det er også høysesong med mye folk på hyttene både på Hvaler og i Fredrikstad. Det er spesielt husstander i høytliggende områder som får problemer dersom vannforbruket blir for høyt.

Vanningsrestriksjonene innebærer følgende:

• Forbud mot vanning med spreder
  • Forbud mot bruk av ubetjent slange
  • Forbud mot bruk av dryppvanningsanlegg

Det er tillatt å vanne med betjent slange påmontert munnstykke og med kanne.

• Eiendommer med like husnummer, 2-4-6 osv. kan vanne på datoer med partall
  • Eiendommer med ulike husnummer, 1-3-5 osv. kan vanne på datoer med oddetall
  • Abonnenter uten husnummer kan vanne tirsdager, torsdager og lørdager

Unntak fra vanningsforbudet

• Anleggsgartnere og andre profesjonelle som er avhengig av at planter ikke dør får fritak. Det samme gjør huseiere som nettopp har kjøpt ferdigplen eller nylig kjøpt planter som er avhengig av vann. Nødvendig vanning bør gjøres om natta.
  • Det har tidligere år vært fokus på barnehagebarn som dusjer i vannspreder. Disse får også i år lov til dette.
  • Vi gir også fritak for huseiere som skal høytrykk-spyle før de skal male huset sitt.
  • Oppfylling av badebasseng for barn skal gjøres om natten

Den tillatte vanningen kan skje over hele døgnet. Forbruket overvåkes kontinuerlig, og overforbruk får konsekvenser for abonnenter i høytliggende områder. Fortsatt overforbruk vil føre til totalt vanningsforbud.

20.06.2014
22.07.2016