Unormal lukt og smak på drikkevannet

Det er ufarlig å drikke vannet selv om det har en unormal smak eller lukt

Vannet til Hvaler kommune kommer fra FREVAR vannverk i Fredrikstad kommune. De har hatt problemer med unormal lukt og smak på vannet. Siden dette vannet også ledes til Hvaler, har vi nå dette problemet hos oss også.

FREVAR vannverk har foretatt en gjennomgang av produksjonsprosessen. Tekniske komponenter, målesensorer etc. er kontrollert, og det er ikke funnet feil på noe utstyr.

Vannverket ved FREVAR har gjort enkelte justeringer på renseprosessen. PH-verdien på vannet samt enkelte doseringsmengder ble endret. Vi håper at dette bidrar til at lukt og smak forsvinner. I vannmagasinene i Fredrikstad finnes det til enhver tid lagret to døgns forbruk av drikkevann. I vannmagasinene på Hvaler har vi også lagret noe vann. En forandring vil derfor bli merkbar først i i løpet av helga eller i begynnelsen av neste uke.

Bortsett fra lukt og smak er alle prøveresultater fortsatt normale. Også vannprøver som tas på ledningsnettet rundt i kommunen viser at det er trygt å drikke vannet.

05.02.2016
22.07.2016