Gå til innhold

Tøm møkka ved Tordenskjoldbukta på Hvaler

Prosjektet Hav møter Land gir en flytende tømmestasjon for båtlatriner til båtturister og fastboende på Hvaler i Østfold.

– Vil vil gjøre det enkelt for båtfolk å holde badevann og viker rene. Alle ønsker fine rekreasjonsområder med rent vann, uten skitt og dopapir flytende i havet. Derfor er en slik tømmestasjon viktig å ha her hvor båtfolk ferdes, sier Thomas Hartung i prosjektet Hav møter Land.

Hav møter Land er et skandinavisk samarbeidsprosjekt, som jobber med kunnskapsoverføring, klima, vann og samfunnsplanlegging. Miljøvennlig båtliv er en viktig del av prosjektet.

I Hvaler kommune takker ordfører Eivind Borge for gaven og ønsker tømmestasjonen velkommen.

– Vi er svært opptatt av det marine miljøet rundt Hvaler og vil oppfordre alle til å benytte denne nye tømmestasjonen og de andre tømmestasjonene vi har vi kommunen vår, sier Borge.

Den nye tømmestasjonen på Hvaler er plassert i Tordenskjoldbukta ved Nordre Sandøy. Den er plassert i umiddelbar nærhet til Ytre Hvaler nasjonalpark. Innenfor grensene til nasjonalparken er det totalforbud mot å tømme latrinene direkte i sjøen. I Tordenskjoldbukta står Hav møter Land-tømmestasjonen sammen med en tømmestasjon for søppel.

Det finnes også en tømmestasjon for latrineavfall på gjestebrygga på Skjærhalden.

Publisert
25.06.2013
Sist endret
24.05.2018

Kontaktinformasjon


Kontakt
Hvaler kommune
Storveien 32
1680 Skjærhalden

Servicetorget
Åpent: 8.00 - 15.30
Tlf: 69 37 50 00
postmottak@hvaler.kommune.no 
Chat med servicetorget

Facebook 

Hvaler kommune på Facebook

Abonner på nyheter 
Abonner på driftsmeldinger