Foto: Tora Klevås

Så er det snart tid for hummerfiske på Hvaler

Fra lørdag 1. oktober er det lovlig å fange hummer på Hvaler. For å sikre at hummerbestanden langs norskekysten består er det innført begrensninger for hummerfisket. Vi har samlet noen av reglene her.

Her er noen nyttige huskeregler

• Her på Hvaler er det tillatt å fange hummer i perioden fra 1. oktober klokken 08.00 til og med 30. november.

• Hummer er bare tillatt å fiske med hummerteiner. Hummer tatt med annet redskap skal settes tilbake i sjøen.

• Hummer med utvendig rogn er fredet hele året.

• Felles minstemål for hummer i hele landet er 25 cm.

• Personer som driver fiske med fartøy som ikke er merkeregistrerte eller fra land kan drive fiske etter hummer med inntil 10 teiner. Antall teiner for hummerfiske og antall ruser for fisk kan heller ikke overstige 10 stk totalt.

Bevaringsområde for hummer
På Kvernskjær innenfor grensen til Ytre Hvaler nasjonalpark  ligger et bevaringsområde for hummer. Dette området er fredet og her skal det ikke fiskes etter hummer. Les mer og last ned brosjyre fra Fiskeridirektoratet

På Fiskeridirektoratetets nettsider finner du flere informasjoner om regler knyttet til hummerfiske.

29.09.2011
22.07.2016