«Roferd 2015. På viljen løs. Mål og konsekvenser» nærmer seg start.

Lørdag 02. Mai 2015 kl. 12:00 legger Kjell Tore Solvang ute på den historiske roferden i en færing fra Skjærhalden på Hvaler til Kirkenes. 120 døgns blodslit – 10 / 12 timer roing hver dag.

Distansen Kjell Tore skal ro tilsvarer Bergen – Oslo 7 ganger, 10 ganger fra London til Liverpool, 110 ganger over den engelske kanal. 330 10 000 metere på gamle, ærverdige Bislett. Tenk dere det – prøv selv!!

Kjell Tore Solvang har som landslagssjef for våre padlere vært med å vinne tre OL gull, fire VM-gull samt fire EM-gull. Han er den mestvinnende landslagssjefen i Norge noensinne innen sommeridretter. Han var også med å bidro til at SK Brann tok sitt etterlengtede gull i 2007 etter 43 år! Å jobbe i en prestasjonskultur med utøvere på dette nivået, gjør at en selv også får en forståelse for at alt er mulig hvis en bare vil og gjør nok. Det handler om å prioritere.

Det er på ingen måte sikkert at han vil lykkes. Vær, vind, strøm og sykdom har stoppet dristige prosjekter før, og mange vil se på Kjell Tores ide som ren og skjær galskap. Klarer han derimot å gjennomføre denne bragden, vil han skrive seg inn i historien. Mange har seilt og rodd deler av denne strekningen, men ingen har tatt for seg hele strekket. Kjell Tore gjør dette for å ta oss med på en reise gjennom vår egen historie, og for å vie respekt til våre forfedre og de trange kårene de levde under.

Det nye med denne ekspedisjonen – i motsetning til alle andre før denne – er at du kan få være med på turen. Via sosiale medier og hjemmesider vil du til enhver tid kunne se hvor Kjell Tore er. Du vil kunne snakke med og følge han på Facebook, Twitter og hans egen blogg. I løpet av reisen vil Kjell Tore løfte frem samfunn og historie langs vår langstrakte kyst som sjelden blir trukket frem og får den oppmerksomheten de fortjener. Å dokumentere mangfoldet og vitaliteten i levekårene til moderne nordmenn, blir en viktig målsetting for reisen.

Er du med å bidrar til å rette oppmerksomhet til «drømmer og konsekvenser» gjennom denne eventyrlige bragden det er å ro langs hele norskekysten fra svenskegrensen til Kirkenes, er du med å rette fokus på barn med hjernesvulst og det arbeidet som legges ned med å spre informasjon og øke kunnskap om hjernesvulst.

Som han selv sier;

«Noe av det som kommer til å bære meg nordover når smerten skjærer i kroppen min, er å se inn i to håpefulle barneøyne som kanskje nettopp er operert for hjernesvulst.
Det øyeblikket vil jeg oppleve! Husk vi kan gjøre den forskjellen, tenne en gnist, vise dem at vi bryr oss og unner dem alt det beste her i verden.»

Hvaler Kommune har tatt initiativet til en «stafett» hvor de anmoder alle landets kystkommuner å yte et bidrag på kr 2 500,- til til prosjektet.

En av planene så langt, er å samle 28 unge mennesker med hjernesvulst fra hele landet til en mestringshelg i Hålandsdalen hos Liv Grete Skjelbreid Poirée i slutten av september.

For mer informasjon om roturen

www.roferd.no

www.facebook.com/roferd2015