Foto: Tora Klevås Schondelmeier

Nytt nasjonalparkstyre oppnevnt

I desember 2009 vedtok Regjeringen ny forvaltningsmodell for nasjonalparker og store verneområder. Disse områdene skal forvaltes lokalt med et lokal styre. Nå er styret for Ytre Hvaler nasjonalpark oppnevnt.

Dette er et ledd innføringen av den nye forvaltningsmodellen for verneområder. Kommunene og fylkeskommunen får gjennom deltagelse i nasjonalparkstyret ansvaret for å forvalte store nasjonale verdier.

- Det er gledelig at Fredrikstad og Hvaler kommuner sammen med Østfold fylkeskommune vil påta seg ansvaret for ivareta de unike naturverdiene i Ytre Hvaler nasjonalpark. Nasjonalparkstyret får et stort ansvar på vegne av hele nasjonen for å forvalte viktige nasjonale og internasjonale naturverdier, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Les hele nyheten på nasjonalparkens hjemmeside

18.10.2010
22.07.2016