Foto: Tora Klevås

Meteorologisk institutt melder om økt overvåkning av værsituasjonen

Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud: Torsdag ettermiddag og kveld ventes lokalt kraftige vindkast, rundt 25 m/s, fra en nordlig retning. Samtidig ventes snø og snøfokk. Vinden minker natt til fredag.

Beskrivelse av værsituasjonen:
Et stormsenter ventes å passere over sørlige deler av Sør-Norge torsdag. Fra torsdag ettermiddag er det ventet nordvest full storm på kysten, i Rogaland og Vest-Agder perioder med sterk storm. I innlandet ventes sterke vindkast, rundt 25 m/s.

NB! Værsituasjonen er nå under ØKT overvåkning og publikum må sjekke TV/radio/internett for oppfølgende meldinger.

Ovenfor angitte områder og værforhold må foreløpig vurderes som anslag på potensial, IKKE et detaljert ekstremvarsel. Dersom data tilsier at denne situasjonen bør nedgraderes, vil det bli meldt at økt overvåkning avsluttes. Dersom data tilsier at denne situasjonen bør oppgraderes, vil det bli sendt ut ekstremvarsel i henhold til gjeldende kriterier.

05.12.2013
22.07.2016