Medalje for edel dåd utdelt til Kjersti og Sjur Dolve for deres innsats på Utøya

Mandag 26.11.12, ble Kjersti og Sjur Dolve tildelt «Medalje for edel dåd» i et arrangement i Oslo Rådhus. Begge arbeider som lærere i Hvaler kommune.

Medaljen, som deles ut av kongen, gis til personer som har utført en særlig heltemodig innsats for å berge andres liv, der også eget liv har vært satt i fare.

Kjersti og Sjur fikk medaljen etter terrorhandlingen ved Utøya 22.07.11, der de gjennom sin innsats bidro til å redde livet til flere av ungdommene på øya. I tillegg til kongen, deltok stortingspresident, statsminister, fylkesmenn og ordførere fra aktuelle kommuner i seremonien i Oslo Rådhus.

Hvaler kommune ønsker både Kjersti og Sjur til lykke med fortjent heder og påskjønnelse.

Les intervju fra NRK Østfold her

28.11.2012