Kulturkveld på Kornmagasinet torsdag 15. oktober

Kulturavdelingen i kommunen inviterte til Kulturkveld på Kornmagasinet torsdag 15. oktober. I forbindelse med utgivelsen av boken, «Ennå er det tid», var Hvalerjenta, forfatteren, Tora Ørdal Mikkelborg invitert. Hun debuterte tidligere i høst med en novellesamling, bestående av seks noveller av ulik lengde. Denne kunne hun fortelle og lese et utdrag fra for de 65 fremmøtte denne kvelden.

Novellene innehar noe spesielt. Dette er ikke behagelige tekster, men de griper leseren og gir oss mulighet til å utforske menneskelige erfaringer som vi normalt kanskje ikke har tilgang til. Hovedpersonene er mer eller mindre oppslukt eller hjemsøkt av andre mennesker og tidligere tapserfaringer, samtidig som hovedpersonene ofte befinner seg i en avsondret eller marginalisert situasjon. Mikkelborg skriver frem en følelse av menneskelig innelukkethet og avstand som evner å berøre og beta.

I tillegg til Mikkelborg, kunne nok ei Hvalerjente innta podiet. Frøydis Arntsen Dale, akkompagnert av Magne Kaspersen, imponerte og fremførte både kjent og ukjent musikk på flere språk.

21.10.2015