Kommunestyrets behandling av budsjett og økonomi

Kommunestyret i Hvaler vedtok den 15. desember budsjett og økonomiplan for 2012-2015. Vedtaket gir hovedrammene for kommunens hovedsektorer: Helse og Sosial, Oppvekst og Kultur, Miljø og Teknikk og Sentral stab.

Hver virksomhet vil få sine budsjettrammer behandlet i utvalgsmøter over nyttår og her vil det fremgå helt konkret hvilke prioriteringer kommunens skal gjennomføre.

Hvaler kommune er inne i en anstrengt økonomisk situasjon og det har vært en krevende oppgave å få budsjettet i balanse. Økonomisk balanse i 2012 vil medføre oppsigelser og nedskjæringer i tjenestetilbud.

Hvaler kommune arbeider med målstyring som del av økonomiplanen. Dette skal sikre god og langsiktig planlegging av tjenestetilbudet og samfunnsutviklingen som kommunen ønsker å ivareta i de kommende årene. Innbyggernes medvirkning til dette er viktig og vi har en nylig vedtatt samfunnsplan for årene fremover.

Innbyggerne har også nylig besvart en rekke brukerundersøkelser om de kommunale tjenester i kommunen og sammen med innbyggerundersøkelsen, som kommer på nyåret, vil dette være med å danne godt grunnlag for forbedringer og prioriteringer i 2012 og 2013.

Kommunens administrasjon har dessuten fått i oppdrag av politikerne å utrede alternative inntekstkilder som eksempelvis vindkraft, eiendomsskatt og næringsutvikling.

Se videoopptak av kommunestyremøtet

Les protokollen fra kommunestyremøtet