Julen hos oss

Desember måned i Hauge natur- og skjærgårdsbarnehage er fylt av glede og gode tradisjoner.

På de ulike avdelingene holder vi på med vårt, men på festene samles vi og har det gøy sammen.

Nissefesten 4. desember var vår første fest i desember, da hadde vi felles samling og ”nissetreff” ute i barnehagen. Vi dekket langbord og spiste ”nissegrøt”. Og jammen kom ikke selveste julenissen på besøk også.

12. desember var Humor- og Lykkebarna på adventsbesøk i Spjærøy kirke, det er en årlig tradisjon og vi setter stor pris på denne invitasjonen. Der er vi med på reisen mot Betlehem der hvor fortellingen sier at Jesus ble født.

I tillegg til formidling av vår tradisjonelle julefeiring i tråd med vår kristne kulturarv, formidler vi også til barna at det er flere måter å feire jul på. Det er også noen barn som ikke feirer jul. Vi forholder oss herved til rammeplan for barnehager som sier at barnehagene skal være formidlere av et flerkulturelt mangfold.

13. Desember er Luciadagen og som en tradisjon møtes alle førskolebarna fra Hauge-, Asmaløy- og Huser barnehage på Dypedalsåsen og går i tog på eldresenteret.

I år ble vi også invitert til å komme på besøk til Bedehuset der menigheten hadde julebord. Dette besøket deltok Humorbarna på sammen med barna på avdeling Lykke.

På slutten av dagen kom alle foreldrene på besøk. Humor- og  Lykkebarna gikk i toget her også. Dagen ble avsluttet med en hyggelig foreldrekaffe med gløgg og Lussekatter på alle avdelingene.

Her kan dere se noen bilder fra "Julen på Humor".

Den siste festen i år er felles julebord torsdag 19. desember da serverer vi tradisjonell julemiddag og koser oss sammen.

Da vil vi herved ønske dere alle en riktig God jul og et Godt nytt år!

Julehilsen fra oss alle her på Hauge.

17.12.2013